StoryEditor

‘Mi i Srbi smo braća! Hrvate mrzimo!‘: hrvatska TV ekipa brutalno izvrijeđana ispred stadiona

Piše D  /  12.11.2017., 09:11h

Uoči uzvratne utakmice dokvalifikacija za Svjetsko prvenstvo između Grčke i Hrvatske u Pireju, ispred stadiona Karaiskakis dogodio se manji incident, ali ne između suparničkih navijača, već je došlo do verbalnog napada na ekipu RTL-a - pišu Sportske novosti.

Hrvatska TV-ekipa htjela je napraviti uobičajenu navijačku reportažu uoči same utakmice, ali ih je ispred stadiona verbalno napala skupina od pet alkoholiziranih grčkih navijača i brutalno izvrijeđala:

"Mi volimo Srbe, mi i Srbi smo braća! Hrvate mrzimo!", urlali su navijači i hrvatski novinari morali su odustati od plana i povući se u zaštićenu zonu stadiona kako ne bi došlo do ozbiljnijeg incidenta.

"Jedno je briga za osobnu sigurnost, drugo za opremu, bolje da smo otišli jer bilo je vrlo neugodno", kazala nam je Ana Strizić, reporterka RTL-a.

Jasno da je bila riječ o radikalnim navijačima Olympiacosa.

Zasad nema vijesti o incidentima između grčkih i hrvatskih navijača, kojima je ulazak na stadion ionako zabranjen po ranijem dogovoru dvaju saveza. Na Karaiskakisu se večeras očekuje oko 20.000 navijača i atmosfera gotovo kao na Maksimiru u prvoj utakmicu, ali vjerujem da ni pakleni grotlo Karaiskakisa neće pomoći Grcima nakon 4:1 u Zagrebu.

18. travanj 2024 04:40