StoryEditor

Mandžo je začepio usta kritičarima i pokazao da nije za staro željezo

Piše D  /  13.04.2018., 08:04h

Tako malo nedostajalo je Mariju Mandžukiću da bude glavni junak prekjučerašnje utakmice protiv Reala. Zabio je Hrvat dva gola na Bernabéuu, držao kraljeve na konopcima, no onda je domaćin u suradnji suca Olivera i Ronalda zabio za 1:3 i tako prošao u finale, piše Večernji.hr.

No, svjetski mediji svejedno su najboljim igračem utakmice proglasili našeg Mandžu, koji je u toj utakmici postavio nekoliko rekorda. Gol u 76. sekundi najbrži je koji je Real ikada primio u Ligi prvaka, a Mandžo je postao i jedini igrač koji je u prvom poluvremenu utakmice LP-a na Bernabéuu zabio dva gola kraljevima.

A kad smo već kod Reala, kraljevski klub je Mandžina mušterija. Ukupno je već stigao do pet pogodaka u utakmicama protiv njih. Tri im je zabio u dresu Juventusa, a dva u dresu Atlético Madrida.

Jedan Neymar je u karijeri protiv Reala zabio tek tri gola, F. Torres četiri, a Luis Suárez jednako kao Mandžo – pet.

Korak do Gerrarda i Lamparda

Čudo u Madridu Mandžo prekjučer nije ostvario, ali za utjehu mu ostaje činjenica da je stigao do brojke od 20 golova u Ligi prvaka.

Time je trenutačno 51. na vječnoj ljestvici strijelaca u Kupu/Ligi prvaka. Samo jedan pogodak bježe mu, primjerice, Steven Gerrard i Luiz Adriano, suigrač Gonzalo Higuaín je na 22, po 23 su postigli Frank Lampard i Jari Litmanen, a po 24, između ostalih, Paul Scholes i Luis Figo. Na brojci od 25 su Mario Jardel, Robin van Persie i Hernan Crespo, 26 ih je zabio Mario Gómez, a po 27 Brazilci Neymar i Rivaldo.

Mandžina predstava protiv Reala nikoga nije ostavila ravnodušnim, a ishvalili su ga i navijači Liverpoola, koji od čelnika svog kluba traže da im dovede požrtvovnog hrvatskog napadača, jer smatraju da bi se odlično uklopio u njihov sastav.

Koliko samo jedna odlična utakmica može promijeniti mišljenje stručnjaka, medija i navijača, pokazuje primjer Mandžukića kojeg su do prije koji dan Talijani selili u Kinu. Ugledna Gazzetta delo Sport dva dana uoči utakmice u Madridu napisala je da bi hrvatski napadač zbog loše forme mogao napustiti Torino na kraju sezone, a kao nasljednika su naveli Moratu, koji je već igrao za torinsku momčad.

Za Mandžu su pak napisali da će u Beşiktaş ili na Daleki istok, gdje bi mogao zaraditi 10 milijuna eura po sezoni.

Neki talijanski mediji su bili još kritičniji, pa su napisali da je Mandžo istrošen igrač, da je nestao žar kojim je prije igrao, a sada sve češće djeluje bezvoljno na terenu.

Gazzetta: Bio je perfektan!

No, nakon Mandžina dva gola Realu preokrenuli su ploču pa je Gazzetta napisala:

– Osim golova, Mandžukić je pomagao u obrani, pokazao je srce i golemu volju. Odigrao je perfektnu utakmicu – stoji u tekstu Gazzette, koja je Mandžu proglasila igračem utakmice.

Uglavnom, Mandžo je svima pokazao da nije za staro željezo, te da, iako će uskoro napuniti 32, još nekoliko godina može igrati na najvišem nivou. Za klub, ali i reprezentaciju, piše Večernji.hr.

Dnevnik.ba

19. travanj 2024 13:07