StoryEditor

Mamić u saudijskom derbiju svladao Bilića pa doznao sjajne vijesti iz Maksimira

Piše D  /  23.02.2019., 10:02h

Zoran Mamić i njegov Al Hilal pobijedili su Al Ittihad koji vodi Slaven Bilić! Aktualni prvaci bili su bolja momčad i opravdali ulogu favorita te rezultatom 2:0 odnijeli bodove u Riyadh.

Najveći saudijski derbi, između Al Hilala i Al Ittihada, ove je sezone igran u čudnim okolnostima. Naime, nakon godina boravka u vrhu saudijskog nogometa Al Ittihad se ove sezone bori za - ostanak. Unatoč tome što se nalaze na pretposljednjem mjestu, derbi je ipak derbi i prekrasni stadion u Jeddahu (na kojem su nedavno Talijanski superkup igrali Milan i Juventus) bio je pun, 60 tisuća navijača došlo je uživo pogledati derbi, a oko 25 tisuća bilo je obučeno u plavo i navijalo za aktualnog lidera prvenstva, Al Hilal Zorana Mamića.

Odličan osjećaj

Al Hilal je cijelu utakmicu bio puno bolja momčad, imao nekoliko lijepih prilika već u prvom dijelu, ali se na odmor otišlo bez golova. Ipak, bilo je jasno da će Ittihad teško izdržati pritisak da bi u 67. minuti Bafetimbe Gomis zabio nakon kornera za zasluženo vodstvo. Bivši napadač Lyona i Galatasarayja tako je došao do impresivnih 17 golova u ligi te je vodeći strijelac, a zanimljivo je reći kako je Francuz zabio u svim utakmicama Al Hilala koji je do sada vodio Zoran Mamić. Konačnih 2:0 postavio je Salem Dawsari u 82. minuti na asistenciju Giovinca. Isti je igrač u sudačkoj nadoknadi namjestio još jedan pogodak mladom Ahmedu, ali je nakon intervencije VAR-a taj gol ipak poništen zbog zaleđa

- Naravno da je odličan osjećaj i velike čestitke mojoj momčadi. Al Ittihad loše stoji na ljestvici, ali ima jako dobru momčad, pojačao se u siječnju i nije ga bilo lako dobiti na njegovu stadionu. Atmosfera je stvarno bila fantastična, naši navijači su napravili nevjerojatan ugođaj i na kraju smo svi zajedno slavili - rekao je Zoran Mamić koji je ovom pobjedom svoju momčad odveo na devet bodova prednosti ispred drugog Al Nassra.

Fina prednost

Zoki ima finu prednost na vrhu...

- Imamo utakmicu više od njih, ali sigurno da imamo lijepu prednost od devet bodova. Ipak, ne razmišljamo previše unaprijed, imamo utakmicu svaka 3-4 dana i aktivni smo u četiri natjecanja tako da idemo susret po susret i želimo biti sve bolji i bolji.

Naravno da se osvrnuo na Dinamo i veliki uspjeh momčadi Nenada Bjelice.

- Igrali smo u isto vrijeme, završili smo 20-ak minuta prije Dinama. Naravno da smo pratili rezultat i da smo svi bili jako sretni, ipak smo svi u stožeru veliki dinamovci. Velika čestitka svima, ovo je stvarno prekrasan rezultat i želim im puno sreće dalje.

Dnevnik.ba

19. travanj 2024 09:28