StoryEditor

Makedonski reprezentativac žestoko izvrijeđao Linu Červara!

Piše D  /  18.01.2018., 07:01h

Nakon što su po prvi put u povijesti svoje reprezentacije izborili bod protiv Nijemaca (25:25), Makedonci su bili prilično veseli i nisu odveć žalili za promašenim zicerom Stoilova 11 sekundi prije kraja za pobjedu. Štoviše, kapetan Kiro Lazarov nije se niti najmanje ljutio na svog suigrača jer i s ovim remijem u drugi krug rukometnog Prvenstva Europe idu kao pobjednici zagrebačke skupine:

- Ja sam za Stoilova spreman napraviti sve u životu. On je najborbeniji naš igrač, čovjek s najvećim srcem u našoj reprezentaciji i njemu je sve dozvoljeno pa i promašaj za pobjedu - kazao je Kiro i potom se našalio:

- U Makedoniji su ovih dana farmaceutske kuće na dobitku jer svi koji gledaju naše utakmice piju lijekove za nervozu i predinfarktna stanja. Očekujemo stoga da će nam zbog toga pojačati premije i da će netko od njih biti naš novi sponzor. Inače, u Zagrebu se osjećamo kao da igramo na domaćem terenu, a u Varaždinu bi Makedonaca moglo biti još i više, a pošto su tamo i Slovenci morat će proširiti dvoranu.

Sretan je bio i prvi vratar Makedonaca Borko Ristovski koji je ovako opisao što možemo od njih očekivati u drugom krugu u Varaždinu: - Svaku ćemo se utakmicu boriti kao i protiv Njemačke. Mi nismo Danci, Šveđani ili Nijemci, ali smo luđi od svih njih zajedno. Žao mi je što napuštamo Zagreb, jer to je meni drugi najdraži grad u kojeg i privatno često dolazim, no nadam se da ćemo se izboriti i za povratak. Kada smo ovog člana Barcelone priupitali što misli o izgledima Hrvatske za medalju bez Domagoja Duvnjaka, Ristovski nas je iznenadio odgovorom.

Naime, nismo očekivali da će iz čista mira tako oštro govoriti o svom bivšem klupskom treneru i izborniku. Možda je tu riječ i o nekim nerazriješenim računima iz zajedničke prošlosti. - Hrvatska ima jako dobru momčad, no nedostaje im bolji trener. Lino Červar nije trener za ovu Hrvatsku jer njegovo je vrijeme prošlo prije 5,6 godina.

On je vremešan i izvan top rukometa već desetak godina. Kada biste imali boljeg trenera siguran sam da biste bili jedan od favorita za medalju. Želite li reći da je Lino trener staroga kova?

- Da, pogledajte samo rukomet koji Hrvatska igra. Imate iznimne igrače, jednog od najboljih igrača na svijetu, a igrate posve drugačiji rukomet od modernog. To je neki rukomet koji se igrao prije pet, šest godina, no ova igra se brzo razvija.

U nadi da će Červar uspjeti dokazati Ristovskom da nije u pravu, o Hrvatskoj bez Duvnjaka upitali smo i ponajboljeg svjetskog vratara Nijemca Andreasa Wolffa, inače Domagojeva suigrača iz Kiela:

- Niti jedna momčad s Duvnjakom i bez Duvnjaka nije ista. On je jedan od tri najbolja igrača na svijetu pa se osjećalo da je nedostajao Kielu kao što i sada nedostaje Hrvatskoj. Jako me zanima možete li se vi oporaviti od tog gubitka. 

Dnevnik.ba

 

11. travanj 2024 19:46