StoryEditor

London: Nemilosrdnom ubojici mladog Bosanca Samira Draganovića doživotna robija

Piše D  /  13.05.2018., 10:05h

Zbog ubojstva dizajnera Samira Draganovića (23) porijeklom iz Ključa, koje se dogodilo 5 studenog 2017. godine na željezničkoj stanici Knockholt u Kentu, Jamie Simmons (37) ovisnik o teškim drogama u četvrtak je na sudu u Londonu osuđen na doživotnu robiju. Prema važećim britanskim zakonima, ubojica će minimalno iza rešetaka provesti 26 godina, piše BHDINFODESK Birmingham

U totalno neprovociranom napadu Simmons je nesretnom Draganoviću zadao preko 40 uboda mačetom. Mladi Bosanac je tom prilikom pružio otpor, ali nažalost protiv sebe je imao nemilosrdnog ubojicu s hladnim oružjem.

Simmons je Draganovića ostavio između željezničkih šina, slučajno je mrtvog Bosanca nekoliko sati kasnije otkrio jedan mašinovođa vlaka koji je uočio nepokretno tijelo. U prvi mah, policija je mislila da je Samira udario vlak, što govori o teškim povredama koje je zadobio, međutim nakon detaljne istrage i pregleda CCTV utvrđena je prava istina i ubojicu je stigla zaslužena kazna.

Za izricanje presude poroti u Londonu trebalo je samo 90 minuta vijećanja, posao im je “olakšao” sam Jamie Simmons koji je u istrazi priznao ubistvo “iz nehata”, uz tvrdnju da se ničega ne sjeća,te da je tu noć bio pijan. Porota i sudija mu nisu povjerovali, jer je on imao podeblji kriminalni dosije. Ubica i ubijeni se nisu poznavali, jednostavno Samir se nažalost u pogrešno vrijeme našao na pogrešnom mjestu. Nesretni mladić se u prvi mah pokušao očajnički udaljiti od ubojice, međutim on ga je proganjao dok mu nije zadao smrtonosne ubode. 

Inače, zločinac je bio redovni korisnik kokaina i heroina, ranije je u više prilika koristio hladno oružje. Nasuprot ubojici, mladi Bosanac Samir Draganović je bio izuzetno cijenjen dizajner u svojoj kompaniji, a obitelj i prijatelji su ga opisali kao jednu izuzetno finu osobu.

Dnevnik.ba

19. travanj 2024 21:58