StoryEditor

Ljubušaku sedam mjeseci uvjetno jer je laktom "opalio" policajca

Piše D  /  04.04.2018., 10:04h

Josip Lukačević (27) iz Ljubuškog odlukom Općinskog suda u Ljubuškom nepravomoćno je osuđen na uvjetnu zatvorsku kaznu od sedam mjeseci zbog nanošenja lakših ozljeda policajcu, javlja Dnevni list.

Prema ovoj presudi, kazna neće biti izvršena ukoliko Lukačević ne počini novo kazneno djelo u roku od dvije godine. Prema optužnici Županijskog tužiteljstva Zapadnohercegovačke županije u Širokom Brijegu sud je utvrdio da je Lukačević napao službenu osobu u obavljanju poslova javne sigurnosti, pri čemu je ta osoba lakše ozlijeđena.

Inače, Lukačević je uhićen zbog narušavanja javnog reda i mira nakon što se sukobio sa jednom osobom na benzinskoj crpki u mjestu Mostarska Vrata, općina Ljubuški.

Nakon fizičkog sukoba udaljio se u nepoznatom pravcu, da bi ga kasnije policijski službenici pronašli i doveli u službene prostorije policije.

Postupajući po redovnoj proceduri kada se osoba uvodi u prostorije za zadržavanje, policijski službenici su od Josipa Lukačevića zatražili da izvuče remen iz svojih hlača i vezice iz tenisica, što je on odbio učiniti. Kada su ga policajci poveli prema prostoriji za zadržavanje, laktom je u predjelu glave udario policajca koji je zadobio ozljede u obliku krvnog podljeva lijevog oka.

"Obzirom da je riječ o nepravomoćnoj presudi Županijsko tužiteljstvo u Širokom Brijegu izjavit će žalbu zbog odluke da se optuženom izrekne uvjetna osuda. Za ovo kazneno djelo propisana je kazna zatvora od 6 mjeseci do 5 godina", rekao je Josip Aničić, viši stručni suradnik i službenik za odnose sa javnošću Županijskog tužiteljstva.

Dnevnik.ba

18. travanj 2024 07:53