StoryEditor

Lavrov američku prijetnju Sjevernoj Koreji nazvao ‘krvoločnom tiradom‘

Piše D  /  01.12.2017., 07:12h

 

Ruski ministar vanjskih poslova Sergej Lavrov u petak je izjavio da je američka prijetnja uništenjem Sjeverne Koreje u slučaju rata bila "krvoločna tirada", te da bi vojna akcija protiv Pyongyanga bila velika greška, izvještavaju ruske novinske agencije, prenosi Fena.

Obraćajući se tijekom posjete Rimu, Lavrov je snažno osudio izjave američke veleposlanice u UN-u Nikki Haley, koja je ranije ovog tjedna upozorila sjevernokorejsko rukovodstvo da će biti "potpuno uništeno" ako dođe do rata, nakon što je Pyongyang izvršio testno lansiranje svog najnaprednijeg projektila, u čijem dometu su SAD, prenosi Reuters.

- Ako neko zaista želi uporabitii silu kako bi, kako je američka izaslanica u SAD-u rekla, uništio Sjevernu Koreju... onda ja smatram da je to igranje s vatrom i velika greška - rekao je Lavrov, navode ruske novinske agencije.

On je Haleyin govor o Sjevernoj Koreji, koji je ona održala na hitnom sastanku Vijeća sigurnosti UN-a, nazvao "zaista krvoločnom tiradom".

- Mi ćemo uraditi sve da osiguramo da ne dođe do korištenja sile, tako da problem bude riješen isključivo korištenjem miroljubivih i diplomatskih sredstava - kazao je Lavrov.

Dnevnik.ba 

19. travanj 2024 17:03