StoryEditor

LADIĆ OTKRIO: Mamić ga napao jer nije htio primiti novac "na crno"

Piše D  /  14.09.2017., 05:09h

Na maksimirskom stadionu danas se javnosti obratio savjetnik GNK Dinama Zdravko Mamić, koji je u svom stilu progovorio o pokušaju atentata na njega i navijačima koji “žele njegovu glavu”, a osvrnuo se i na optužbe bivšeg vratara Dražena Ladića koji tvrdi da mu je Mamić nudio isplatu 150.000 eura na crno.

U klasičnom Mamićevu stilu, prošla je još jedna presica na kojoj je on, po već uobičajenoj špranci, govorio o svemu i svačemu. Bilo je tu tako nuđenja nagradnog fonda onome tko posjeduje informacije o atentatu na njega koji se nedavno dogodio u istočnoj Hercegovini, a najavio je i da će sam sebi presuditi ako bude osuđen na suđenjima koja se protiv njega trenutačno vode.

Čak milijun kuna ponudio je za informacije o osobi koja je na njega nedavno pucala.

Mamić je na presici ponovio i da su Dinamovi računi blokirani zbog Dražena Ladića. Naime, tom je bivšem  vrataru Dinamo dužan čak 7 milijuna kuna.

Riječ je o tužbi koju je Ladić dobio nakon 15 godina sudovanja, a ona se spominje se i u drugoj optužnici koju je USKOK naknadno podigao protiv Zdravka, Zorana i Marija Mamića te Damira Vrbanovića, Igora Krote, Sandra Stipančića i Nikkyja Vuksana. Ta optužnica još nije potvrđena, o njoj će uskoro odlučivati sud u Osijeku. Prema njoj, Mamića  i ostale osumnjičene se tereti da su iz Dinama izvukli najmanje 144 milijuna kuna, piše Večernji list.

Spomenuti Ladić bio je jedan od saslušanih svjedoka u istrazi koji je istražiteljima prepričao kako je došlo do toga da mu Mamić nudi novac na crno.

Ladić je rekao kako mu je Dinamo ostao dužan 400.000 eura te da se zbog toga Mamić pokušao s njim dogovoriti pa mu je, kako tvrdi, ponudio da mu od traženog iznosa isplati 150.000 eura na crno.

“To sam odbio i rekao Mamiću da ne dolazi u obzir da mi plaća na crno, već po zakonu i transparentno. Na to je poludio. Rekao mi je da nisam normalan, da sam monstrum koji ne shvaća kakvih sve on problema ima da opere iznos od 150.000 eura”, rekao je Ladić.

Donekle sličnu situaciju s potraživanjem novca od Dinama imali su i Joško Jeličić i Goran Jurić, no oni su se, za razliku od Ladića, uspjeli naplatiti.

Obojica su to rekla istražiteljima, ispričavši kako su pristali  da im Dinamo preko posrednika, koji su od kluba navodno otkupili njihove dugove, isplati dio traženih iznosa, a oni će zauzvrat povući tužbe. Juriću je isplaćeno 50.000 eura, a Jeličić nije precizirao koji je iznos dobio. Jelčić je istražiteljima rekao da novac dobio od ljudi čija imena ne zna te da je primopredaja  obavljena u vozilu.

Dnevnik.ba

20. travanj 2024 11:12