StoryEditor

Krišto i Ivancov: Izborni zakon najbitnije pitanje koje BiH mora riješiti

Piše D  /  05.10.2017., 05:10h

Predsjedateljica Zastupničkog doma Parlamentarne skupštine BiH Borjana Krišto je u četvrtak s veleposlanikom Ruske Federacije u BiH Petrom Ivancovim razgovarala o suradnji između parlamenata dviju država, te pitanjima koja se odnose na unutarnju politiku BiH s posebnim naglaskom na reformu izbornog zakonodavstva u BiH, prenosi Fena.

Krišto je upoznala Ivancova s funkcioniranjem Zastupničkog doma PSBiH te istaknula kako je izmjena Izbornog zakona BiH trenutno najbitnije pitanje koje se mora riješiti.

Naglasila je da su pojedine odredbe Izbornog zakona BiH, odlukom Ustavnog suda stavljene van snage, te da bi nerješavanje tog problema vodilo BiH u stanje još dublje krize.

Veleposlanik Ivancov složio se da se pitanje Izmjena izbornog zakona BiH treba riješiti dijalogom i da svi akteri trebaju ponuditi konkretna rješenja sukladno odlukama Ustavnog suda BiH.

Veleposlanik Ivancov je predsjedateljici Krišto uručio pozivno pismo Predsjednika Državne Dume Federalne Skupštine Ruske Federacije Vjačeslava Volodina za sudjelovanje na međunarodnoj parlamentarnoj konferenciji Ujedinjenih naroda koja će se održati u Moskvi 4. prosinca ove godine.

Na kraju sastanka, Krišto i Ivancov izrazili su spremnost za nastavak konstruktivne suradnje i dijaloga, priopćeno je iz Ureda predsjedateljice Zastupničkog doma PSBiH.

Dnevnik.ba

24. travanj 2024 00:17