StoryEditor

Krčum: SDP-ovo članstvo je izabralo bošnjačkog Milorada Dodika

Piše D  /  27.05.2018., 09:05h

Na danas održanoj Konvenciji SDP-a odlučeno je da će potpredsjednik te stranke Denis Bećirović biti kandidat za Predsjedništvo BiH iz reda bošnjačkog naroda.

Bećirović je dobio 26.787 glasova na unutarstranačkom referendumu, što je 92,71 posto od ukupnog broja glasova.

U SDP-u su najavljivali kako je izbor kandidata za člana Predsjedništva praznik demokracije, ali se s ovim konstatacijama ne slažu svi u toj stranci.

Jedan od njih je Damir Krčum, kandidat SDP-a za Federalni parlament na Općim izborima 2014. godine, prenosi Dnevni avaz.

On je na društvenoj mreži Facebook napisao sljedeće:

- SDP-ovo članstvo je izabralo bošnjačkog Milorada Dodika za svog "predsjedničkog" kandidata. Ovim sramotnim potezom su tzv. ljevičari zadali snažan udarac opstojnosti Bosne i Hercegovine. Tako je SDP, kao nasljednik "one partije" još jednom izdao državu... tada Jugoslaviju, a danas Bosnu i Hercegovinu. Neka je sramota svakog čovjeka koji je dao glas ovom populisti i šovinisti, a pozivam svakog poštenog čovjeka u ovoj zemlji da ne podrži Denisa Bećirovića u njegovoj rušilačkoj namjeri da zarad vlastite fotelje rasklima posljednje nosive zidove našeg, odavno urušenog, solitera - napisao je Krčum, a njegov su stav podržali i drugi članovi SDP-a.

Dnevnik.ba

20. travanj 2024 02:24