StoryEditor

Kralj droge halucinira u zatvoru, ako ga ne izliječe, doći će do kaosa na suđenju

Piše D  /  04.11.2017., 09:11h

Odvjetnici meksičkog narko-bossa Joaquina Guzmana zvanog "El Chapo", tvrde da se njegovo mentalno zdravlje pogoršava u američkom federalnom zatvoru u New Yorku zbog restriktivnih mjera koje se primijenjuju i da je "El Chapo" počeo halucinirati.

Odvjetnici su to naveli u zahtjevu za psihološku procjenu njihovog klijenta koju su podnijeli sudu. 

El Chapo se u njujorškom zatvoru nalazi od siječnja i na njemu se primijenjuju restriktivni uvjeti, poznati kao specijalne administrativne mjere, prenose agencije.

- Savjetnik je bio u posjetama Guzmanu od veljače i primijetio je da je tokom posljednjeg mjeseca kod njega došlo do značajnog pogoršanja mentalnog zdravlja - stoji u zahtjevu odvjetnika.

 Oni navode da "El Chapo" više ne može sjetiti ljudi, mjesta i događaja, žali se na halucijacije i tvrdi da ga proganjaju, također, uvjeren je da ga vlada snima tokom boravka u ćeliji.

- Savjetnik je primijetio da je Guzman počeo često ponavljati to što govori i ponekad zaboravi o čemu se uopće razgovara. Timu obrane je jasno da sa Guzmanom nešto nije u redu - dodaje se u zahtjevu.

Odvjetnici traže da "El Chapa" pregleda neuropsihijatar i upozoravaju da bi, ukoliko to ne bude ispunjeno, njegovo stanje "moglo na kraju dovesti do zaključka da nije sposoban za suđenje".

Vođa narko-kartela "Sinaloa" je bježao iz dva zatvora u Meksiku, u kojima je sigurnost bila na najvišoj razini, prije nego što je prošle godine uhićen i kasnije izručen SAD. 

Dnevnik.ba

19. travanj 2024 15:36