StoryEditor

​Kinezi dolaze po hercegovačko smilje

Piše D  /  04.04.2018., 10:04h

”Izaslanstvo Kineske asocijacije za trgovinu eteričnim uljima, aromama i začinima će uskoro posjetiti hercegovačku regiju kako bi doznalo više o uzgoju smilja i razmotrilo mogućnost suradnje u proizvodima na bazi smilja. Također se razgovara o poljoprivrednoj suradnji u uzgoju ostaloga bilja”, izjavila je veleposlanica Bo u opširnom razgovoru za Večernji list.

Između ostaloga, dotaknula se i ovogodišnjeg Sajma gospodarstva u Mostaru na kojem će biti najviše kineskih tvrtki u posljednje tri godine s ukupnim izložbenim prostorom od 1.000 metara četvornih.

Kineski izlagači uglavnom dolaze iz sektora kao što su poljoprivredni strojevi, prehrambena industrija, automobili, kućanski elektronički uređaji i telekomunikacije. Na marginama će se organizirati Sajam poljoprivredne opreme i investicija ”16+1” i prateći poslovni forum. To će biti drugi put da se ”16+1” održava zajedno s mostarskim sajmom.

”Nadamo se kako će kompanije moći prepoznati mogućnosti suradnje kroz izravne interakcije, a nadamo se i kako će veliko sudjelovanje kineskih tvrtki i organizacija događaja ’16+1′ pomoći da se utjecaj mostarskoga sajma proširi u regiji”, izjavila je veleposlanica Bo.

Mostar i cijela regija Hercegovine obiluju izvanrednim prirodnim uvjetima i slikovitim pejzažima te uživaju široke izglede za suradnju s Kinom, ističe kineska veleposlanica te dodaje da sve više kineskih turista posjećuje Mostar.

”Kada sporazum između dviju zemalja o uzajamnom ukidanju viza za nositelje običnih putovnica stupi na snagu, očekujemo mnogo više kineskih turista u regiji”, kazala je veleposlanica Kine u BiH Chen Bo u razgovoru za Večernji list.

Dnevnik.ba

24. travanj 2024 19:59