StoryEditor

​Kalifornija: U pucnjavi u osnovnoj školi najmanje petero mrtvih

Piše D  /  14.11.2017., 10:11h

Nekoliko učenika s prostrjelnim ranama je na liječenju u bolnici nakon pucnjave u osnovnoj školi Rancho Tehama. Najmanje troje djece i jedna odrasla osoba prebačeni su u obližnju bolnicu, piše Pogled.ba.

Pomoćnik šerifa okruga Tehama Phil Johnston izjavio je da je prva dojava o pucnjavi primljena oko 8 sati ujutro po lokalnom vremenu. Također je rekao da je policija ubila napadača i pronašla poluautomatsku pušku te dva pištolja: "Oko stotinu policajaca je na terenu i istražuju najmanje sedam mogućih mjesta zločina".

Johnston je dodao da je škola pregledana do 10 sati i učenici preseljeni na sigurnu lokaciju. "Ovo je zaista tužan dan za naš okrug", rekao je.

Brian Flint izjavio je za Record Searchlight u gradu Redding da je njegov cimer među ubijenima, a njegov susjed je napadač. Rekao je da se zove Kevin i da mu je ukrao vozilo. Također je izjavio da su on i cimer prijavili policiji da se njihov susjed "ponaša kao luđak i prijeti im".

Flint je rekao da je čuo susjeda kako "ispucava stotine metaka" iz puške. FBI je za CBS News potvrdio da šalje agente iz Sacramenta, Reddinga i Chica kako bi pomogli u istrazi.

Dnevnik.ba

16. travanj 2024 10:04