StoryEditor

Kakanj sa zvukom sirene nanio prvi ovosezonski poraz Mostarcima

Piše D  /  11.12.2017., 08:12h

Posustali u završnici

Mostarci su u posljednju četvrtinu ušli sa 7 poena prednosti i, kad se očekivala još jedna njihova pobjeda, u završnici su posustali, što je domaćin kaznio.

Na stranici na FB-u zapisali su kako je, zbog niza diskutabilnih odluka sudaca tijekom cijelog susreta, Zrinjskom oduzeta pobjeda na sramotan način. Iz Kaknja poručuju Mostarcima da sportski prihvate poraz.

Burno i uzbudljivo bilo je u drugom derbiju kola u kojem je Spars u Širokom Brijegu pobijedio 74:71, nakon što su u jednom trenutku treće četvrtine bili u minusu od 17 poena. Sparsi su 50 sekundi prije kraja prvi put poveli (70:68), da bi u sljedećem napadu Dario Drežnjak tricom donio minimalnu prednost domaćinu. Gosti uspijevaju realizirati sljedeći napad, ali Široki posljednji napad šlampavo izvodi i na brzinu promašuju tricu, da bi na kraju jedan od najboljih gostujućih igrača Kovačević s crte bacanja riješio susret.

Treći poraz u nizu platio je trener Širokog Mladen Vušković s kojim se uprava razišla. U sljedećem kolu Široki će voditi dosadašnji pomoćnik Damir Vujanović.

Bošnjak umalo iznenadio

Momčad Bošnjaka je uz malo sreće mogla pobijediti Bosnu i upisati prvu prvenstvenu pobjedu. Gotovo cijeli susret vodila se izjednačena borba i na koncu gosti su ostvarili minimalnu pobjedu. Za iznenađenje kola pobrinuli su se košarkaši Radnika koji su slavili na gostovanju kod Slobode.

Susret je obilovao oscilacijama u igri obiju ekipa.

Domaćin je imao dobru prvu četvrtinu i prednost od 6 poena, a drugu je odigrao katastrofalno, dopustivši Radniku napraviti 21 poen prednosti. Tuzlaci su se digli u 3. četvrtini, ali stali su u odlučujućim trenucima i gosti su upisali četvrtu prvenstvenu pobjedu. Student je također slavio u gostima pobijedivši Vogošću. Poredak: Zrinjski 7-1, Spars 6-1, Kakanj 5-1, Bosna 5-2, Radnik 4-2, Sloboda 3-5, Široki 3-4, Mladost 3-3, Student 2-4, Vogošća 1-7, Bošnjak 0-9. 

Dnevnik,ba

 

 

19. travanj 2024 13:52