StoryEditor

Izraelska policija se sukobila s palestinskim prosvjednicima u Betlehemu

Piše D  /  07.12.2017., 01:12h

Nakon Trumpove odluke da prizna Jeruzalem kao glavni grad Izraela izbio je nasilni prosvjed u Betlehemu, javljaju svjetski mediji.

"Trebali bismo pozvati na intifadu i pripremiti je suočeni s cionističkim neprijateljem", rekao je vođa Hamasa Ismail Haniyeh tijekom govora u Gazi. On je naglasio da je Trumpovo priznanje Jeruzalema kao glavnoga izraelskoga grada "objava rata" te pozvao na novi palestinski ustanak.

Nakon Trumpove odluke, na Zapadnoj obali i u Istočnom Jeruzalemu palestinske vlasti pozvale su na opći štrajk i zatvoreni su svi trgovački centri, škole i javne ustanove.

Palestinski vođe pozvali na zajedništvo arapskih zemalja protiv Izraela i Trumpa

U četvrtak su izbili sukobi između izraelskih snaga sigurnosti i Palestinaca u Betlehemu. Press TV je objavio snimku na kojoj se još uvijek čuju pucnjevi i širi se gusti dim.

Izraelske snage sigurnosti sukobile su se s Palestincima u pokušaju da spriječe prosvjed, a oni su im odgovorili bacanjem kamenja, navodi Press TV. Sukobi traju već nekoliko sati i ima navoda o žrtvama, ali se još ne zna njihov točan broj.
 
Palestinski vođe ranije su pozvali na zajedništvo svih arapskih zemalja protiv Izraela i Trumpove odluke o statusu Jeruzalema.

Dnevnik.ba
 

25. travanj 2024 18:31