StoryEditor

Izetbegović: Islamski radikalizam u BiH u opadanju, ne trebamo biti zabrinuti

Piše D  /  30.07.2021., 01:42h

Bošnjački član Predsjedništva BiH Bakir Izetbegović izjavio je večeras u Mostaru kako islamski radikalizam u BiH definitivno opada.

- Mislim da problem radikalizma, koji je počeo na ničemu u BiH, neće rasti i da definitivno opada te da ne trebamo biti zabrinuti s te strane za BiH, kazao je Izetbegović komentirajući najnovije terorističke prijetnje stanovnicima balkanskih zemalja od ekstremističke organizacije s Bliskog istoka koja se dovodi u vezu s tzv. Islamskom državom.

- Mi prošle godine nismo imali niti jednog odlaska na strana ratišta iz BiH što je naglašeno i u izvještaju visokog predstavnika u BiH Valentina Inzka pred Vijećem sigurnosti UN-a- kazao je.

- Znamo što Islamska država radi diljem svijeta. Niti je islamska niti država, ubija ljude u ramazanu, nevine civile - kazao je bošnjački član Predsjedništva BiH.

Komentirajući večerašnji koncert hrvatskog pjevača Marka Perkovića Thompsona, u znak podrške haškoj šestorki, kazao je kako to HNS-u BiH zaista nije trebalo.

- To je ipak provokacija. On je jedan ultranacionalista, njegovi koncerti su zabranjeni diljem Balkana i trebalo je to zaustaviti i ovdje u Mostaru - poručio je Izetbegović.

Dnevnik.ba

20. travanj 2024 09:05