StoryEditor

​Izabrane najomraženije osobe u nogometu

Piše D  /  07.12.2017., 09:12h

Uz Blattera i Mourinha, među prvih deset su njemački vratar Harald Schumacher, bivši predsjednik UEFA-e Michel Platini, sportski novinar Richard Keys, Cristiano Ronaldo, bivši sportski direktor Juventusa Luciano Moggi, senegalski nogometaš El Hadji Diouf, vlasnik MK Donsa Pete Winkelman i bivši kapetan Engleske John Terry.

Svaka od nominacija ima i kratko humorno objašnjenje, pa su tako za Blattera napisali: "Prije četiri godine je studentima na Oxfordu kazao - Znam da svi mislite da je FIFA bezdušna mašinerija koja štanca novac na račun nogometa i da se ja svaki dan nasmijem kad vidim svoj bankovni račun. Ne, potpuno ste u krivu".

Mourinha su opisali kao "čovjeka koji živi od svađa i živi pod maksimom - nisam zadovoljan kad pobijedim, sretan sam kad drugi izgube".

Njemačkog vratara Haralda Schumachera, koji je na SP 1982. godine krvnički startao nad Francuzem Patrickom Battistonom, okarakterizirali su kao čovjeka koji je u anketi naomraženijih osoba u jednom pariškom listu pobijedio ispred Adolfa Hitlera. Nakon što je nesretni Battiston ostao bez nekoliko zubi i s ozljedom kralježnice, Schumacher je navodno izjavio: "Ako je to sve, ja ću platiti njegove plombe".

Na šestom mjestu je najveća nogometna zvijezda današnjice Cristiano Ronaldo, o kojem novinari Four Four Two-a misle da cijelu karijeru vodi dvije bitke - jednu protiv Lea Messija, a drugu s percepcijom javnosti o sebi.

"Ronaldo je toliko narcisoidan, zaljubljen u sebe i vjerojatno je užasno nezadovoljan kad na stadionu na kojem igra nema velikog ekrana. Pamti se njegova proslava pobjede Reala u Ligi prvaka za koju nimalo nije bio zaslužan ili kada se usred slavlja prilikom portugalskog osvajanja EURA zaustavio jer je vidio sebe na velikom ekranu".

Na listi je, s obzirom da se ipak radi o engleskom magazinu, veliki broj Britanaca, ali i Diego Maradona, Diego Costa, Sergio Busqets, Luis Suarez i Pepe, prenosi Hina. 

Preostalih 40 najomraženijih su: Bernard Tapie, Karl Oyston, Diego Maradona, Joey Barton, Ken Bates, Luis Suarez, Mike Ashley, Diego Costa, Ashley Cole, Paolo di Canio, Andoni Goikoetxea, Graeme Souness, Richard Scudamore, Kevin Muscat, Roman Abramovič, Dennis Wise, Silvio Berlusconi, Joe Kinnear, Mike Dean, Alex Ferguson, Francesco Becchetti, Mark van Bommel, Tim Sherwood, Antonio Rattin, Graham Westley, John Fashanu, Roberto Rojas, Vinnie Jones, Vincent Tan, Steve Evans, Sergio Busquets, Neil Warnock, Ben Thatcher, Stan Kroenke, Alan Green, Pepe, Tony Pulis, Robbie Savage, Alan Pardew i Sergio Ramos.

Dnevnik,ba

18. travanj 2024 10:05