StoryEditor

Ivona Ćavar: „Donosimo dvije velike medalje u Hercegovinu!“

Piše Toni Raspudić  /  12.05.2018., 07:05h

Mostarski karataši kući se vraćaju s dvije medalje. Ivan Klepić postao je novi europski prvak pobijedivši u finalu kategorije preko 84 kg, Azerbejdžanca Šahina Atamova, dok je Ivona Ćavar osvojila brončanu medalju u kategoriji -64 kg.

Ivan je briljirao i dominirao cijelo prvenstvo napravivši impresivan niz od 5 pobjeda, pobijedivši svu europsku i svjetsku elitu ( nedostaju samo Iranci). U prvom kolu Nijemac Horn nekadašnji europski i svjetski prvak i trenutno vodeći na svjetskoj rang listi, u drugom izvanrednog Estonca koji je pobijedio prošlogodišnjeg europskog prvaka iz Italije, u trećem izvrsnog Anđela Kvesića iz Hrvatske koji je aktualni treći s posljednjeg svjetskog prvenstva, nakon toga u polufinalu Gruzijca Gogitu, koji je također jedan od najboljih svjetskih boraca već dugi niz godina te u finalu fenomenalnog Azerbajdžanca Atamova 1:0.

Ivona je nakon minimalnog poraza od Irine Zaretske Azerbejdžanke, koja je već godinama jedna od najboljih svjetskih karatašica, u repasazu nanizala Slovenku, Šveđanku, Slovakinja i na kraju Makedonku za treće mjesto. Ivona je bronci sa svjetskog prvenstva dodala i europsku broncu. 

Ovo su ujedno i jedine medalje za BiH.

„Prezadovoljna sam ostvarenim rezultatom. Polovicu sezone sam posvetila ostvarenju europske medalje i evo uspjela sam u tome. Iza četiri meča tijekom kvalifikacija u četvrtak, danas sam svladala Makedonku Angelu Mojsovsku rezultatom 3:0. Fantastičan uspjeh kluba upotpunio je kolega Ivan Klepić koji je potpunom dominacijom uzeo europsko zlato. Donosimo dvije velike medalje u Hercegovinu!“, kazala je kratko Ivona Ćavar za Dnevnik.ba.

Dnevnik.ba

23. travanj 2024 13:43