StoryEditor

Ivanić: U Bruxellesu nije bilo pomaka oko Izbornog zakona

Piše D  /  01.02.2018., 03:02h

Pomaka u vezi sa izbornim zakonodavstvom na sastanku u Bruxellesu nije bilo, a prema riječima člana Predsjedništva BiH Mladena Ivanića, ukoliko ih i bude, pomaci će zavisiti od SDA i HDZ-a.

"Ovo je sastanak u kojem su Europa, posebno Europska pučka stranka (EPP), vrlo jasno rekle: Mi hoćemo da vam pomognemo da dođete do novog Izbornog zakona i da riješite svoje probleme. Ne možemo raditi vaš posao, ali hoćemo da vam pomognemo. Hoćete li da vam pomognemo i jeste li spremni", rekao je Ivanić novinarima nakon sastanka članova Predsjedništva BiH sa predsjednikom Eeropske pučke stranke (EPP) Josephom Daulom u Briselu, prenosi TV1. 

Kako je ocijenio, to je vrlo upozoravajuće ne prema jednom, drugom ili trećem političaru, nego prema BiH kao zemlji u cjelini.

"Ovako poigravanje sa cijelom ovom pričom sigurno ovdje neće biti prihvaćeno i sigurno će zakočiti BiH tko zna za koliko godina. Zato mislim kako je obveza, prije svega SDA i HDZ-a, da ponude neko rješenje, ali onda i drugih stranaka koje čine strukturu u FBiH da nađu rješenje", pojasnio je Ivanić.

Dnevnik.ba

18. travanj 2024 01:57