StoryEditor

Ivanić: Što ja radim protiv BiH?

Piše D  /  12.03.2018., 11:03h

On je dodao kako bi volio da u Predsjedništvu imaju veći stupanj usuglašavanja umjesto "besmislene retorike", a posebnu pažnju posvetio je pitanjima granice koju BiH tek treba riješiti sa susjedima, prenosi Klix.

"O granici su pričali mnogi koji nemaju pojma o čemu se tu radi. Govorili su da neće dati ni pedlja zemlje, a nitko to ni ne traži. Nisu ni vidjeli kako izgleda karta i to selo kod Rudog koje je potpuno okruženo Srbijom. Problem je što se naše komisije već 14 godina time ne bave, a trebali bi", istakao je Ivanić.

On je dodao da se u posljednje vrijeme u javnosti "pravi čudan ambijent da nam netko hoće nešto oduzeti", a da je za dogovor potrebno samo malo dobre volje, kao što je to bilo i sa Crnom Gorom.

"Uvijek ima rješenje kad se hoće. Normalni ambijent ovisi od ljudi, jesu li spremni razgovarati ili nisu. Evidentno je da smo Čović i ja kad je u pitanju Srbija spremni, a da Izetbegović nije zbog pritisaka javnosti. Mi uopće nemamo stava, samo se takmičimo tko je veći branitelj. Srbija ne negira granicu, već samo moli da se ona ispravi gdje može. Nema tu prijevara, tim prije što tamo žive Srbi", poručio je član Predsjedništva BiH.

Na pitanje o odnosu prema državi, rekao je da voli RS, ali da uvažava BiH te da će učiniti sve da ona funkcionira na normalan način.

"Što ja radim protiv BiH? Ako od mene netko očekuje odgovore na nepotrebna pitanja, kao što je za koga navijam, to neće čuti", poručio je Ivanić.

Dnevnik.ba

18. travanj 2024 10:34