StoryEditor

​Istraga nesreće u kojoj je poginuo 30-godišnjak

Piše D  /  27.12.2017., 08:12h

Nesreća se dogodila u nedjelju oko 23 sata, a u sudaru su ozlijeđene četiri osobe koje su bile u Tuaregu. Ozlijeđeni su prevezeni u Univerzitetsko klinički centar Republike Srpske gdje im je ukazana pomoć, a njihov identitet i stupanj ozljeda nije priopćen.

U banjolučkom Okružnom tužiteljstvu potvrdili su da je do nesreće došlo kada su se sudarili Daewoo i VW Turaeg, ali su istakli da uzrok nije utvrđen.

– Pokrenuta je istraga u cilju utvrđivanja svih okolnosti nesreće. Naređena je obdukcija tijela stradalog, kazala je glasnogovornica Okružnog tužiteljstva Maja Đaković – Vidović.

Mještani Hrvaćana koji žive u blizini mjesta nesreće kažu da su na tom dijelu puta česti sudari vozila i slijetanja.

– Nisam vidjela sudar, ali sam kroz san čula škripu guma, a onda i tup udar što me razbudilo. Pogledala sam napolje i vidjela vozilo hitne pomoći i policiju, a nisam izlazila. Nije mi se činilo da je jak udar i tek ujutro sam saznala da je neko poginuo, kazala je jedna mještanka Hrvaćana.

Ona pretpostavlja da je uzrok nesreće klizav i zaleđen kolovoz u kombinaciji s bržom vožnjom.

– Kada sam ustala, bilo je jako klizavo, a mogu misliti kako je bilo tijekom noći u vrijeme udesa, kazala je ova mještanka.

Na mjestu nesreće ostali su brojni tragovi koji ukazuju o jačini udara. Na obje strane puta ostali su rasuti dijelovi vozila, a u blizini se nalazi i spomen – ploča, koja ukazuje da je na toj lokaciji neko i ranije stradao.

Dnevnik.ba

25. travanj 2024 05:45