StoryEditor

Istra pomaže poplavljenom Zadru

Piše D  /  15.09.2017., 03:09h

Zapovjednik Vatrogasne zajednice Istarske županije i načelnik Stožera civilne zaštite te županije Dino Kozlevac istaknuo je kako je u sličnim situacijama ključna solidarnost i međusobna pomoć službi, prenosi Index.hr.

"Po informaciji o nepogodi koja je pogodila područje Zadra i okolicu ponudili smo pomoć. Zadarski vatrogasci izrazili su potrebu za pumpama i agregatom, koje smo im odmah i poslali", rekao je vatrogasni zapovjednik Dino Kozlevac u priopćenju za javnost.
 

Istra je slične probleme imala prošli tjedan

Istarski župan Valter Flego istaknuo je kako je i Istra proteklog tjedna imala slične teškoće zbog velikih količina oborina te da se cijelo vrijeme radilo na uklanjanju posljedica.

"I sami smo se susreli s obilnom kišom, iako u znatno manjim razmjerima u odnosu prema zadarskom području. Suosjećamo s građanima Zadra i svim službama koje su od samog početka uključene u saniranje nastalih šteta. Važno je da pomažemo jedni drugima i zato je i Istarska županija odlučila reagirati", poručio je Flego.

Pulski gradonačelnik Boris Miletić ustvrdio je kako je vatrogasni sustav u Istri jedan od najuređenijih i najefikasnijih u Hrvatskoj i šire.

"Naš sustav u svakom trenutku može odgovoriti na izazove, zbog čega građani i sve veći broj turista imaju visok osjećaj sigurnosti. Smatram da na taj decentralizirani sustav funkcioniranja možemo biti ponosni, a zbog našeg zajedništva i načina funkcioniranja, i po tom pitanju možemo biti primjer ostalima", zaključio je Miletić.

Dnevnik.ba

17. travanj 2024 00:40