StoryEditor

Iskaz vještaka: Tragovi upućuju da je Komšić konzumirao marihuanu

Piše D  /  23.02.2018., 11:02h

Iskazima vještaka na zagrebačkom Županijskom sudu nastavljeno je suđenje Davidu Komšiću. Tereti ga se da je lani u veljači s 88 uboda nožem ubio svoju bivšu trudnu djevojku Kristinu Krupljan, prenosi Večernji.hr.

Vještakinja toksikologinja kazala je da je Komšić vještačen na alkohol i droge. U krvi su mu nađeni tragovi koji upućuju da je konzumirao marihuanu. No vještačenjem se nije moglo ustanoviti kolike količine marihuane je konzumirao.

Osoba koja ima u krvi više od dva nanograma THC-a konzumirala je marihuanu ili hašiš nedavno.

Kod Komšića je u krvi sedam i pol sati na nakon događaja nađeno 1,1 nanogram THC-a. Iz toga se ne može pouzdano utvrditi kada je Komšić konzumirao marihuanu, no može se reći da je u trenutku događaja imao znatno veću količinu THC-a u krvi, kazala je vještakinja. Obrana je inače početkom tjedna sudu dostavila dva podneska u kojima traži da se iz spisa kao nezakonit dokaz izdvoji izvješće više sudske savjetnice koja je po nalogu suda razgovarala s Komšićem.

 Obrana naime smatra da sud ne može na raspravi izvoditi dokaz bez suglasnosti stranaka. Traže i da se s djela rasprave na kojem će iskazivati psiholog i psihijatar isključi javnost radi zaštite privatnosti i obiteljskog života Komšića, ali i ubijene djevojke.

Tužiteljstvo se protivi zahtjevu za izdvajanjem iskaza sudske savjetnice, a protive se i da se javnost isključi sa svjedočenja sudske savjetnice u slučaju da sud zahtjev obrane odbije.

Sud je odbio prijedlog da se izdvoji iskaz sudske savjetnice, a odbio je i da se s tog djela isključi javnost. Sudska savjetnica je po nalogu sudu razgovarala s Komšićem i njegovim roditeljima te je prikupila podatke o njegom životu i prilikama.

Dnevnik.ba

 

21. travanj 2024 12:01