StoryEditor

Interpol raspisao tjeralicu za pljačkašima banke u Drvaru

Piše D  /  30.07.2021., 00:07h

Nakon što su istražitelji Ministarstva unutarnjih poslova MUP-a HBŽ označili braću Kostu (34) i Jovana Bjelotomiću (21) te Nikolu Grujića (23) kao pljačkaše “Intesa Sanpaolo banke” u Drvaru, za njima je raspisana Interpolova tjeralicu.

Određen pritvor

Na prijedlog tužiteljstva, sud je već ranije donio odluku o određivanju jednomjesečnog pritvora za braću Bjelotomić i Grujića.

Kako piše Avaz, pljačka se dogodila 3. ožujka u Titovoj ulici u centru Drvara. Trojica maskiranih razbojnika, naoružana s dvije automatske puške i pištoljem, upala su u banku te su, prijeteći da će pucati, od radnika otela oko 388.000 KM. Dvojica razbojnika pokupila su novac sa šaltera i iz bankomata banke, koji su im radnici otključali pod prijetnjom oružjem.

Treći razbojnik je ispred banke čekao u ukradenom vozilu Audi A4. Prije pljačke radnici su uspjeli aktivirati tihi alarm pa je na mjesto pljačke brzo stigla i patrola policije.

Došlo je do pucnjave i u razmjeni vatre drski razbojnici su teško ranili policajca Žarka Bošnjaka (49), kojeg su pogodili u kičmu.

Iako se činilo kako policija tapka u mjestu te da su ova trojica razbojnika pljačku odradila veoma profesionalno, brojni tragovi i dokazi istražitelje su brzo doveli do braće Bjelotomić i Grujića. Oni su pljačku, koja je trajala svega četiri minute, pomno pripremili. Audi A4 crne boje, sa zatamnjenim staklima, splitskih registarskih oznaka, ranije su, 26. veljače, ukrali u Livnu.

Oni su čak razbili gornje staklo na vratima kako bi ušli u objekt. Potom su, uz prijetnju oružjem, prisilili uposlenice, od kojih su jednu i udarili, da otključaju trezor te da unesu šifre za otključavanje bankomata, a onda im zaprijetili da u dvije torbe trpaju novac, nakon čega su im naredili da legnu na pod.

Zapalili vozilo

Kada se ispred banke pojavila policijska patrola, u objektu banke se prolomilo: „Jovane, evo policije, ostavi siću“!, nakon čega je uslijedio vatreni obračun, pri čemu je teško ranjen policajac Bošnjak.

Pljačkaši su se dali u bijeg u Audiju kojim su se dovezli, a koji je potom pronađen zapaljen na prijevoju Oštrelj, u kojem su nađene dvije automatske puške.

Prisluškivani razgovori

Prema nezvaničnim informacijama, braća Bjelotomić i Grujić kriju se u Novom Sadu, iako nije isključeno da su u Austriji. Kosta Bjelotomić je odranije poznat policiji po činjenju raznih krivičnih djela. Inače, pronađene puške policiju su dovele do M. K. iz Drvara, koji ih je nabavio za Kostu, a koji je od njega tražio da mu nabavi strane ili hrvatske registarske tablice. Također, istražitelji su ušli u trag i osobi koja je braći Bjelotomić u Bihaću prodala Audi A4. Tijekom opsežne istrage policija je saslušala veliki broj ljudi na području Drvara, a mnogima su prisluškivani telefonski razgovori.

Dnevnik.ba

19. travanj 2024 17:35