StoryEditor

Iniesta prelomio, u Kini će zarađivati 20 milijuna dolara godišnje

Piše D  /  21.02.2018., 04:02h

Katalonski dnevnik Diario Sport proteklog je tjedna ekskluzivno objavio kako Andrés Iniesta na koncu tekuće sezone napušta Barcelonu i odlazi u Kinu.

U listopadu lanjske godine potpisao je doživotni ugovor sa španjolskim klubom, no s klauzulom koja mu jamči nesmetani odlazak kada god poželi. 

Ubrzo su se Barceloninom čelništvu i Iniestinom menadžerskom timu obratili emisari Tianjin Quanjiana, kineskog prvoligaša koji je Barceloninoj ikoni božanstvenog statusa ponudio golemu financijsku ponudu.  

José Antonio Iniesta potvrdio je španjolskim medijima kako je njegov sin prihvatio ponudu Tianjin Quanjiana. Prema posljednjim informacijama, Andrés Iniesta potpisat će dvogodišnji ugovor vrijedan 20 milijuna dolara godišnje. Barcelona na transferu neće zaraditi, a Tianjin Quanjian kineskim vlastima neće trebati platiti transferni porez jer će Andrés Iniesta u klub pristići kao slobodan igrač.

Predvođen snažnom financijskom logistikom, Tianjin Quanjian minule dvije sezone član je elitnog kineskog društva te u sljedećoj sezoni smjera osvojiti povijesno nacionalno prvenstvo. Axel Witsel i Alexandre Pato trenutačno su najzvučnija imena kluba s kineskog zapada čiju su trenersku dužnost u prošlosti obnašali i hrvatski nogometni stručnjaci Dražen Besek i Goran Tomić. 

Andrés Iniesta ponikao je u Albaceteovom omladinskom pogonu. U Barcelonu je pristigao kao jedanaestogodišnjak te je prošao kroz sve omladinske selekcije. Za seniorski tim debitirao je 21. prosinca 2002. godine i s godinama osvojio 30 trofeja. U svim natjecanjima ubilježio je 653 službena nastupa, prenosi Index.hr.

Dnevnik.ba

16. travanj 2024 15:09