StoryEditor

HVK Jadrani bez odgovarajuće potpore ostvario još jedan uspjeh

Piše Nikolina Lovrić  /  27.11.2017., 11:11h

Osim što su ovim potezom sportaši na najbolji mogući način dali primjer politici na koji način povezati tri i previše udaljena dijela BiH, tri su kluba odigrala i prijateljski turnir, a kako kaže tajniki trener Jadrana, Kristijan Njavro, po prinicipu “svatko sa svakim”.

Neumljani su odigrali četiri utakmice, među kojima su dvije bile natjecateljskog karaktera, a druge dvije trening utakmice.

U obadva natjecateljska ogleda, HVK Jadran je ostvario premoćne pobjede. Tako su momci protiv PVK Akademije iz Sarajeva ostvarili rezultat 9:4, dok su protiv Borca iz Banja Luke slavili sa pet golova razlike, odnosno rezlutatom 12:7.

Iako je u protekloj godini opstojnost HVK Jadran Neum na trenutke bila upitna zbog nedostatka potpore nadležnih, momci su i na ovaj način pokazali kako bez obzira na probleme uspijevaju plivati iznad površine.

Naravno, to još uvijek nije dovoljno za sigurnu budućnost najstarijeg sportskog kluba u Neumu koji je odgojio,govoreći nimalo skromno, na stotine zdravih i discipliniranih mladih ljudi.

Ipak, usprkos neizvjesnosti i politici, Njavro za Dnevnik.ba poručuje kako će se i dalje truditi i raditi, makar uspjevanje u tome nekada graničilo sa čudom.

Tako trener Jadrana već sada najavljuje kako će seniori kluba i još dvije mlađe kategorije igrati Federalnu ligu u Sarajevu koju će, makar i uzmanjkalo sredstava od nadležnih iz Općine, isfinancirati sami. 

“Svakako, kada dobijemo konačni plan i program lige, sastaviti ćemo troškovnik i predstaviti ga odgovornima kako bi vidjeli postoji li interesa za sudjelovanjem.” – poručuje tajnik i trener najtrofejnijeg “beskućničkog” neumskog kluba.

Podsjetimo još jednom, unatoč više od 20 godina postojanja i svim osvojenim peharima, legendarnosti njegova osnivača, pokojnog IviceBačića, čovjeka koji je najviše doprinio razvoju BH vaterpola zbog čega je 2010. posthumno nagrađen za životno djelo, i naposljetku, unatoč odgoju tolikih generacija mladih ljudi, HVK Jadran u očima I proračunima neumske Općine još uvijek nije učinio dovoljno kako bi zaslužio dostojan bazen u kojemu bi djeca i mladi mogli trenirati cijele godine, a ne samo za vrijeme toplih ljetnih mjeseci u moru.

A obećanja je bilo koliko i djece koja su prohujala klubom.

Naš sugovornik Njavro pritom ne pokazuje nimalo ogorčenja jer je svjestan da se politike mijenjaju, a prave vrijednosti opstaju.

HVK Jadran, baš kao i drugi sportski klubovi u Neumu, a osobito misleći na HNK Neum koji baš kao i Jadran okuplja i odgaja na stotine neumskih dječaka, pa id jevojčica od kojih neki treniraju u obadva kluba,te ostvaruju nevjerojatne rezulate u svim kategorijama.

 Dapače, izgleda da im je za sada poslužio kao izvrstan motiv za naprijed.

Pitanje je samo, do kada?

Dnevnik.ba

 

19. travanj 2024 15:03