StoryEditor

Hrvatskoj prijeti ispadanje s Eura čak i ako pobijedi sva tri suparnika u Zagrebu!

Piše D  /  18.01.2018., 12:01h

Nakon zavšetka prvog dijela EP-a, koji se igrao u četiri skupine, druga faza igra se u dvije grupe, u Zagrebu i Varaždinu.

 

Hrvatsku tamo u zagrebačkoj Areni čekaju Bjelorusija danas, Norveška u subotu i Francuska u srijedu.

 

I prije početka drugog dijela u velikom minusu iza Francuske i Švedske

 

Červarova momčad ne igra protiv dvije preostale reprezentacije u skupini, Švedske i Srbije, jer je s njima već igrala u prvom dijelu Eura.

 

Hrvatska je prije početka druge faze u velikom zaostatku za dva glavna rivala, jer Švedska i Francuska skupinu počinju sa četiri, a Hrvatska (kao i Norveška) s dva boda.

 

U polufinale prolaze prva i druga reprezentacija skupine.

 

Uzimajući u obzir dosadašnje rezultate i da natjecanje u ovoj grupi momčadi ne počinju od nule, jasno je da bi Hrvatska mogla ostati bez jednog od prva dva mjesta, a samim tim i bez borbe za medalje, sve i da pobijedi u sve tri preostale utakmice ove faze.

 

Francusku mora pobijediti s pet razlike

 

Takav rasplet moguć je zbog poraza od Švedske u prvom krugu, što znači da bi, ukoliko na kraju Hrvatska bude imala jednak broj bodova kao i ova reprezentacija, Švedska dakako bila u prednosti.

 

Prolazak u polufinale Hrvatska može osigurati jedini na ovaj način: Sve tri pobjede u drugoj fazi, dok trijumf protiv Francuske mora biti s pet ili više razlike!

 

Jako teško ostvarivo, da ne kažemo nemoguće. 

 

Čemu se nadati?

 

I što onda preostaje Hrvatskoj?

 

Navijati za Srbiju, odnosno nadati se da može otkinuti bod Francuzima i Norvežanima, te da Šveđani dobiju sve tri njihove utakmice ove faze i tako više ne budu u krugu s Hrvatskom.

 

Što ako na kraju Hrvatska bude imala jednak broj bodova kao Francuska i Švedska?

 

Ako Francuska pobijedi Švedsku minimalnom razlikom, Francuzi bi prije Hrvatske imali gol razliku +1, a Švedska +3. Tada bi Hrvatskoj protiv Francuske trebala pobjeda s tri gola razlike da bude druga u skupini.

 

Ali, ukoliko Francuska pobijedi Švedsku dva razlike, pobjeda Hrvatske nad Francuskom s tri gola razlike može biti nedovoljna za drugo mjesto, jer bi obje ove momčadi imale -1 gol ratliku. U tom slučaju bolje plasirana bi bila reprezentacija s više postignutih golova.

 

Ako Francuska pobijedi Švedsku sa četiri gola razlike, Hrvatsku u borbu za medalje vodi samo pobjeda protiv Francuske od pet golova razlike.

Rezultati by SofaScore

Dnevnik.ba

18. travanj 2024 17:05