StoryEditor

Hrvatski narod ide naprijed, dok su neki drugi u ovoj zemlji ostali zarobljenici prošlosti

Piše D  /  27.11.2017., 06:11h

Kako je priopćeno iz Ureda za informiranje HDZ-a BiH, Predsjedništvo je, komentirajući aktualni politički trenutak kao i presudu koju će Haški kazneni sud donijeti u predmetu ‘Hrvatske šestorke‘, provelo raspravu o zlouporabama Domovinskog rata u okviru procesuiranja ratnih zločina na Haškom sudu, prenosi Fena.

Na sjednici je kazano kako dosadašnje presude nisu doprinijele pomirenju među narodima unutar BiH.

Dok se hrvatski narod zauzima za pomirenje među narodima u BiH, te potiče institucionalno jačanje BiH i njezinog europskog puta, neki drugi su još uvijek zarobljenici prošlosti što uvelike šteti odnosima među narodima u budućnosti BiH, navodi se u priopćenju.

"Hrvatski narod je jedan od tri konstitutivna naroda u BiH i na nama je da učinimo sve kako bi mi osigurali punu ustavnu jednakopravnost na čitavom prostoru BiH", kazano je tijekom sjednice.

Također, istaknuto je kako Republika Hrvatska nije sudjelovala u međunarodnom sukobu u BiH već je svojom potporom BiH dala nemjerljivu pomoć njezinim stanovnicima izbjeglim na područje RH što se, kako se navodi, nažalost nedovoljno cijeni u političkoj javnosti BiH.

Dnevnik.ba

19. travanj 2024 19:17