StoryEditor

Hrvatski bob četverosjed zauzeo 28. mjesto na Igrama

Piše D  /  25.02.2018., 08:02h

Hrvatski bob četverosjed u sastavu Dražen Silić, Mate Mezulić, Antonio Zelić i Benedikt Nikpalj zauzeo je 28. mjesto u konkurenciji 29 posada na Zimskim olimpijskim igrama u Pjongčangu, prenosi Fena.

Hrvatski četverac je u nedjelju imao samo jednu vožnju, s obzirom na to da se samo prvih 20 posada plasiralo u finalnu, četvrtu vožnju. 

U trećem spuštanju naša posada je stazom prošla za 50.63 sekundi, brže nego u drugoj (50.64), a sporije negoli u prvoj vožnji (50.18), pa je s ukupnim vremenom od 2:31.45 minuta zauzela pretposljednje mjesto, ostavivši iza sebe samo Rumunjsku. 

Zlato je očekivano osvojila posada Njemačke s pilotom Francescom Friedrichom, koji je bio zlatni u bobu dvosjedu, no veliko iznenađenje je srebro južnokorejskog boba s pilotom Won Yun-jongom, koji je nakon četiri vožnje imao isto vrijeme kao i druga njemačka posada s pilotom Nicom Waltherom.

Oni su za Friedrichom zaostali 53 stotinke.

U svijetu boba je vrlo rijetko da utrke završavaju s istim vremenima i podjelom medalja, a u Pjongčangu su i u dvojcu Friedrich i Kanađanin Justin Kripps podijelili zlato.

Dnevnik.ba

20. travanj 2024 06:44