StoryEditor

Hrvatska dizačica utega pozitivna na doping kontroli

Piše D  /  16.05.2018., 01:05h

Hrvatski zavod za toksikologiju i antidoping (HZTA) je u travnju primio obavijest o nepovoljnom laboratorijskom nalazu A uzorka urina dizačice utega Tee Šojat kod koje je pronađen testosteron i metaboliti testosterona zbog čega je privremeno suspendirana, prenosi Večernjih.hr.

Dana 23. travnja 2018. Hrvatski zavod za toksikologiju i antidoping (HZTA) je primio obavijest o nepovoljnom laboratorijskom nalazu A uzorka urina sportašice Tee Šojat. U biološkom materijalu sportašice otkriveni su testosteron i metaboliti testosterona, kategorija S1. Egzogeni anabolički androgeni steroidi iz Popisa zabranjenih sredstava 2018. - stoji u priopćenju HZTA.

Testiranje je proveo HZTA izvan natjecanja, 22. veljače 2018. Kako se radi o mogućem kršenju odredbe 2.1 Pravilnika za borbu protiv dopinga Hrvatskog zavoda za toksikologiju i antidoping (2.1 Prisustvo zabranjene tvari ili njezinih metabolita ili markera u sportaševu uzorku) HZTA je inicirao stegovni postupak.

Sportašica u određenom vremenskom roku nije zatražila analizu B uzorka i određena joj je privremena suspenzija.

Suspenzija ostaje na snazi do završene revizije nepovoljnog laboratorijskog nalaza ili do objave pisane odluke Stegovnog vijeća HZTA u skladu s odredbom 8.1 Pravilnika za borbu protiv dopinga Hrvatskog zavoda za toksikologiju i antidoping, dodaje se u šprioćenju HZTA.

Dnevnik.ba

 

15. travanj 2024 09:56