StoryEditor

Hrvatska ak. slikarica Antonia Čačić u galeriji Aluminij, prvi put u BiH

Piše D  /  22.01.2018., 08:01h

Izložbeni će postav činiti šesnaest djela većih i srednjih formata, rađenih u tehnici akrila na platnu, za koje hrvatski povjesničar umjetnosti Nikola Albaneže zapisuje kako jeu svojoj profinjenosti otvoren pozornosti promatrača. U prigodnomu kataloškom osvrtu imena Dah vizualnih mantri, Albaneže raščlanjuje kako slikarica kroz djelo projicira vlastitu energiju, ispituje mogućnosti odabranoga postupka i izlaže dobivene rezultate, priopćeno je. 

Izložba će biti svečano otvorena u Salonu 1 Galerije Aluminij, u četvrtak, 25. siječnja 2018. godine, s početkom u 19 sati. Ulazak je tradicionalno besplatan, a postav će ostati dostupnim za razgledanje tijekom puna četiri tjedna, i to djelatnim danima u razdoblju od 7 do 20, te subotom od 9 do 14 sati.

Inače, Antonia je Čačić rođena 1976. u Zadru (RH). Godine2001. diplomirala je pri Studiju dizajna Arhitektonskoga fakulteta Sveučilišta u Zagrebu (RH), gdje 2002. diplomira i slikarstvo pri Akademiji likovnih umjetnosti, u klasi prof. Eugena Kokota, da bi 2006. u Ljubljani (Slovenija) stekla i treću diplomu, uspješno završivši poslijediplomski Studij slikarstva (Akademija za likovno umetnost in oblikovanje),u klasi prof. Gustava Gnamuša, priopćeno je na Aluminijevoj stranici. 

Dnevnik.ba

20. travanj 2024 09:39