StoryEditor

Hrvati u BiH će se izboriti da budu svoji na svome

Piše D  /  26.05.2018., 04:05h

Gosti na HDZ-ovu skupu su predsjednik Kluba zastupnika Europske pučke stranke Manfred Weber, bugarski premijer Bojko Borisov, te predsjednik HDZ BiH i član Predsjedništva BiH Dragan Čović, predstavnici diplomatskog zbora, braniteljskih udruga, sindikalnih središnjica, znanstvenog, kulturnog, sportskog života, prenosi Hina.

Hrvatski član Predsjedništva BiH i predsjednik HDZ-a BiH Dragan Čović obratio se u subotu na Općem saboru HDZ-a u Zagrebu. 

"Dragi Andrej, prolazite različita iskušenja, ali ste na praktični način pokazali kako se sa ovakvim ekonomskim izazovima možete nositi. Siguran sam da HDZ može otići mnogo mnogo više nego što je to danas", poručio je Dragan Čović u Zagrebu.

"Pozivam vas da nas ohrabrite, da i druga dva naroda u BiH povedemo zajedno, jer drugog puta nema. Imate prijatelje, HDZ BiH koja stoji danas iza vas. Povedite i uredite prostor Hrvatske i svugdje gdje žive Hrvati uz potporu svih nas da ispunimo ideale naših utemeljitelja", rekao je Čović.

Čović je kazao u Zagrebu kako će se Hrvati izboriti da budu svoji na svome, poručivši da nema podjela između Hrvata u BiH.

"Iako nismo promijenili izborni zakon izborit ćemo se da budemo svoji na svome, nema podjela između Hrvata u BiH", rekao je Čović, podsjetivši da su Hrvati u BiH jedini predvodnici europskog puta zemlje. 

Čović je i na svom Twitteru poslao poruku Plenkoviću i HDZ-u:  "Čestitam @HDZ001 na održavanju XVIII. Općeg sabora. Hvala na prijateljskoj potpori koju svakodnevno dajete #HDZBIH i #HrvatiBiH. Europska #BIH nema alternativu. #HrvatiBiH će, bez obzira na sva iskušenja, nastaviti biti predvodnici #EU puta. #BIH je naša domovina!", napisao je Čović na Twitteru. 

Dnevnik.ba

 

16. travanj 2024 22:25