StoryEditor

Hasan Salihamidžić na važnoj funkciji u bavarskom divu

Piše D  /  31.07.2017., 08:07h

Bivši nogometaš Hasan Salihamidžić novi je sportski direktor Bayerna.

Salihamidžić je danas na konferenciji za medije predstavljen kao novi sportski direktor njemačkog giganta. On je s Bayernom potpisao ugovor na tri godine.

"Davao sam sve na svakom treningu i na svakoj utakmici. Upravo tako ću raditi i na mjestu sportskog direktora. Oduševljen sam. Bit ću na raspolaganju igračima sedam dana u tjednu, 24 sata dnevno," rekao je bivši nogometaš. 

Bivšeg reprezentativca Bosne i Hercegovine predstavile su legende kluba Karl-Heinz Rummenigge, izvršni direktor kluba, i Uli Hoeness, predsjednik kluba.

"U Salihamidžiću imamo osobu koja poznaje Bayern vrlo dobro", kazao je Rummenigge. 

Pozicija sportskog direktora najtrofejnijeg njemačkog kluba upražnjena je već godinu dana nakon što je Mathias Sammer napustio klub.

"Bayern mora pronaći novi put, a ne se natjecati s transferima od 100 milijuna eura u Europi. Moramo promovirati mlade igrače, a tko je bolji čovjek za to od Salija koji je krenuo od nule. Zna sve o Bayernu, prošao s klubom sve uspone i padove. Trebali smo nekoga tko vjeruje igračima, predstavnicima kluba i navijačima. On ima povjerenje igrača, uprave i navijača", kazao je Hoeness.

Salihamidžić  je u Bayernu igrao od 1998. do 2007. godine, nastupio je 234 puta u Bundesligi postigavši 31 pogodak te je osvojio 11 velikih trofeja - šest puta Bundesligu, četiri puta Kup Njemačke i jednom Ligu prvaka. Nakon odlaska iz Bayerna, Salihamidžić je nastupao za Juventus i Wolfsburg.

Dnevnik.ba

 

23. travanj 2024 19:23