StoryEditor

Haaški sud je politički sud

Piše D  /  30.11.2017., 12:11h

Suosjećamo sa svim žrtvama rata i izražavamo dužno poštovanje. Osuđujemo svaki zločin i smatramo ga individualnom odgovornošću.

Haaški sud je zlorabio najviši institut pravde i u njegovo ime presudio najveću nepravdu.

Haaški sud je politički sud, a njegova presuda je politička i služi u političke svrhe. Krajnje je nepravedna i kao takva neprihvatljiva. Smatramo da ni na koji način ne doprinosi nastavku dijaloga, povjerenja i gradnji mira u BiH.

Mi koji smo proživljeli to razdoblje pitamo se:

•          Je li volja hrvatskoga naroda, uz snažno ohrabrenje predsjednika Tuđmana za izlazak na Referendum ‘92. i glasovanje za BiH bio zločin?

•          Je li bio zločin organizirati se u HVO i braniti Mostar kojemu je svojom odlukom Krizni štab Skupštine općine Mostar uz suglasnost tadašnjeg predsjednika Predsjedništva BiH Alije Izetbegovića povjerio obranu Grada Mostara?

•          Je li bio zločin primiti u Republiku Hrvatsku i skrbiti za muslimanske izbjeglice iz BiH?

•          Je li  bio zločin pružati humanitarnu pomoć BiH iz Republike Hrvatske?

•          Je li bio zločin obučavati pripadnike Armije BiH u Republici Hrvatskoj i tako ih pripremati za obranu BiH?

•          Je li bio zločin pomoć u naoružavanju Armije BiH?

•          Je li bio zločin sklapati sporazum o vojnoj suradnji između Republike Hrvatske i BiH o zajedničkom djelovanju u oslobađanju dijelova BiH?

•          Je li bio zločin potpisati Washingtonski sporazum i time svoriti ključne preduvjete za Daytonsko-pariški mirovni sporazum?

•          I  na kraju pitamo se, zar je bio zločin braniti BiH?

Zločinački pothvat nije i ne može biti obrana Bosne i Hercegovine!!!

Ova konstruirana, duboko nemoralna i nepravedna presuda Haaškog suda dovodi hrvatski narod, a posebice nas Hrvate u BiH u još teži položaj, koji je ionako neprihvatljivo težak. Ovo nije najteži položaj u kojem se hrvatski narod nalazio. Znali smo se braniti i obraniti i u težim situacijama, znat ćemo to i u novonastalim okolnostima.

Pozivamo hrvatski narod u BiH na mir i dostojanstvo. Nemojmo nasjesti na bilo kakve senzacionalističke konstrukcije koje će se plasirati iz raznih izvora.

Pozivamo sve dužnosnike iz svih struktura hrvatskog naroda na jedinstvo i potporu Hrvatskom narodnom saboru BiH. Pozivamo sve nas da u svom radu podignemo razinu svoje odgovornosti i predanosti u skladu sa zajedničkim interesima.

Klub utemeljitelja HDZ-a BiH izražava punu potporu u radu vodstva Stranke i Hrvatskog narodnog sabora BiH na čelu s predsjednikom Predsjedništva BiH, Hrvatskog narodnog sabora BiH i HDZ-a BiH prof. dr. Draganu Čoviću.

Upućujemo poruke ohrabrenja i potpore našim haaškim uznicima prof.dr. Jadranku Prliću, Bruni Stojiću, generalu Milovoju Petkoviću, Valentinu Ćoriću i Berislavu Pušiću i njihovim obiteljima da izdrže u ovom, za sve nas a posebno za njih teškom vremenu.

Dnevnik.ba

19. travanj 2024 03:20