StoryEditor

Gradonačelnik njemačkog grada uboden nožem u vrat, Merkel osudila taj napad

Piše D  /  28.11.2017., 11:11h

Andreas Hollstein, gradonačelnik Altene i član Kršćanskih demokrata (CDU) Angele Merkel, jučer je uboden nožem u vrat u prodavaonici kebaba. Pijani muškarac napao ga je 30 centimetara dugim nožem, uzvikujući uvrede zbog gradonačelnikova stava o politici azila. 
 
Ozlijedio i zaposlenika restorana
 
Muškarac star 56 godina ozlijedio je i zaposlenika restorana koji je Hollsteinu pritekao u pomoć. Gradonačelnik je napustio bolnicu nakon što su mu sanirane ozljede. 
 
"Zgrožena sam napadom nožem na gradonačelnika Andreasa Hollsteina te mi je veoma laknulo da on ponovno može biti sa svojom obitelji. Hvala svima koji su mu pomogli", rekla je Angela Merkel, a prenio na Twitteru njezin glasnogovornik Steffen Seibert.
 

 Altena poznata po primitku izbjeglica
 
Altena je u Njemačkoj postala poznata jer je primila veći broj izbjeglica nego što je to bilo određeno državnom kvotom. 
 
Napadač je uhićen i protiv njega je pokrenuta istraga zbog pokušaja ubojstva. Ovaj je incident podsjetio na napad nožem na Henriette Reker, neovisnu političarku također poznatu po liberalnim stavovima o imigraciji. 
 
Reker je dan nakon napada postala gradonačelnica Koelna, dobivši 52,66 posto glasova, čime je postala prva žena na toj dužnosti.  

Dnevnik.ba

24. travanj 2024 18:57