StoryEditor

Grabar Kitarović i Plenković dogovorili sastanak o Aferi Hotmail

Piše D  /  19.05.2018., 09:05h

Grabar-Kitarović jučer je primila ravnatelja Sigurnosno-obavještajne agencije Danijela Markića. On joj je predao izvješće o saznanjima SOA-e vezane uz Aferu Hotmail. Kolinda je najavila i kako će zbog te afere i zbog aktualnog stanja u Agrokoru zatražiti održavanje sjednice Nacionalne sigurnosti, prenosi Index.hr.

Sastanak će se održati sljedeći tjedan

S Plenkovićem će se sastati sljedeći tjedan. "Skupina ljudi koja je sudjelovala u prepisci privatnim mailovima pokazala je veliku neozbiljnost prema vrlo ozbiljnom pitanju i nacionalnom problemu, a taj način komunikacije baca sjenu na cijeli proces", kazala je Kolinda Grabar-Kitarović jučer u saboru.

"Ne želim da dođe do komplikacija jer o tome ovisi stabilnost radnih mjesta u koncernu Agrokor i stabilnost hrvatskog gospodarstva", dodala je. "Zašto jedna skupina dužnosnika, ozbiljnih ljudi, komunicira preko Hotmaila i drugih privatnih mailova čiji su serveri izvan države o jednom tako bitnom državnom pitanju. Zašto su izbjegavali službene mailove? To baca sjenu na cijeli proces", kazala je Kolinda Grabar-Kitarović.

Zbog aktualne situacije otkazala putovanja

Podsjetimo, zbog aktualne situacije otkazala je i put u Slovačku i Crnu Goru. Iako se od otkrivanja mailova u Aferi Hotmail nije puno o tome izjašnjavala, Kolinda Grabar-Kitarović poručila je kako sada kreće u političku akciju. Smatra ostavku potpredsjednice vlade Martine Dalić razboritom i naziva je "odgovornim političkim činom".

Smatra kako nijedan važan državni posao, poput nagodbe o restrukturiranju Agrokora, ne smije ovisiti o jednom čovjeku i biti njegov talac. 

Dnevnik.ba

19. travanj 2024 20:44