StoryEditor

​Gosti lokala ga napali, jednog ubio, drugom nanio ozljede

Piše D  /  09.05.2018., 01:05h

Odbijaju se kao neosnovane žalbe okružnog javnog tužitelja u Trebinju i branitelja optuženog Alekse Đuričića i potvrđuje presuda Okružnog suda u Trebinju od 25. kolovoza 2017. godine, kazala je Jelena Despotović, sekretar Vrhovnog suda RS, prenosi Pogled.ba

Vrhovni sud je ranije jednom ukidao prvostupanjsku presudu kojom je Đuričić bio osuđen na šest godina zatvora, te mu je u ponovoljenom postupku izrečeno tri godine i tri mjeseca što je najnovijom odlukom Vrhovnog suda RS i potvrđeno.

Đuričić je u svibnju 2014. godine nožem usmrtio svog sugrađanina Drakula i nanio lakše tjelesne ozljede njegovom prijatelju Stankoviću.

U to vrijeme radio je kao konobar u lokalnom kafiću “Škorpion” u fočanskom naselju Miljevina, gdje je spomenuti dvojac došao u alkoholiziranom stanju, te su počeli ulaziti u šank, tražiti piće, pojačavati glazbu, a onda su i fizički nasrnuli na Đuričića. Nakon što su ga oborili na pod, ovaj je uzeo nož sa sječivom od 19 centimetara, povikao “ne prilazite mi”, a onda i ubo Drakula u stomak i ozlijedio Stankovića.

Za ubojstvo je dobio tri godine, a za nanošenje ozljeda još šest mjeseci, što je objedinjeno u jedinstvenu kaznu zatvora od tri godine i tri mjeseca.

Dnevnik.ba

23. travanj 2024 09:29