Dodik zbog Izetbegovićevog intervjua pozvao predstavnike RS da napuste organe BiH

reakcije

Dodik zbog Izetbegovićevog intervjua pozvao predstavnike RS da napuste organe BiH

stu 14, 2017
dnevnik.ba
dnevnik.ba

Predsjednik SNSD-a Milorad Dodik, predsjednik DNS-a Marko Pavić i predsjednik SP-a Petar Đokić pozivaju srpske predstavnike u državnim institucijama BiH da obustave rad i napuste te institucije zbog izjava Bakira Izetbegovića tijekom intervjua za DW.

"Pozivamo partije okupljene u Savezu za promjene koji čine vlast u državnim institucijama BiH da bez odlaganja napuste organe BiH i vrate se na konsultacije u Republiku Srpsku, gdje bi sa ostalim partijama koje su prisutne u sadašnjem sazivu Narodne skupštine RS postigle dogovor o zajedničkom odgovoru", navodi se zajedničkom priopćenju SNSD-a, DNS-a i SP-a.

U priopćenju se ističe da je "izjava bošnjačkog člana Predsjedništva BiH Bakira Izetbegovića da bi ratom rješavao unutrnja politička pitanja u BiH izazvala uznemiranje ne samo u Republici Srpskoj, već i u cijeloj regiji". 

"Ulje na vatru dodalo je i Izetbegovićevo zalaganje za priznavanje lažne države Kosovo, što je ugrozilo napore Srbije da se na Balkanu očuva mir i stabilnost kao preduvjet napretka svih. Smatramo da napuštanje institucija BiH nije više pitanje vašeg izbora, već vaše odgvornosti prema Republici Srpskoj", naglašava se u priopćenju SNSD-a, DNS-a i SP-a.

Dnevnik.ba