StoryEditor

Dodik u Trebinju: Radimo na tome da granica na Drini jednoga dana nestane

Piše D  /  10.04.2018., 05:04h

Dodik je u obraćanju Trebinjcima izrazio zahvalnost Vučiću i Srbiji na pomoći RS-u. Smatra da je srbijanska vlast na čelu sa Vučićem pružila najkonkretniju podršku RS-u.

"Čovjek koji je svojim angažmanom i ljudskim odnosom prema RS-u podigao ljestvicu suradnje. To se ogleda u projektima i razmjeni mišljenja, u onome što jeste sporazum o specijalnim odnosima. Činjenica je da smo jedan narod. Narod koji živi jednim srcem i dušom. Posljednjih godina je suradnja najbolja. Imali smo uvijek podršku od Srbije, ali nikada ovako konkretno. Trenutna vlast Srbije je RS-u podarila projekte i šanse. Zato se pred vama zahvaljujem predsjedniku Vučiću. Razumiju naše potrebe. Poruka da je Srbija s nama znači mnogo više od novca. Gospodin Vučić se uvijek raspituje o problemima i svaki naredni susret s njim donosi rješenje za probleme‘‘ , rekao je Dodik danas u Trebinju, prenosi N1.

‘‘Dobro rješenje je da ćemo u narednih dvije godine graditi dionicu ceste Tjentište-Foča i da će nam Srbija pomoći u tome. Time ćemo sigurati bolju konekciju sa Srbijom. Želimo realizirati mnoge planove. Svaki čovjek u RS-u i Srbiji to zaslužuje. Zaslužuje ono što je dobro. Sve što radimo, radimo da bi bilo bolje. Vučić zaslužuje vaš pozdrav. Olakšali ste mi jer ću mu na narednom susretu reći: Šta ono bi u Trebinju!? Srbija je ono što nas zanima. Da radimo na tome da Drina bude što manja granica i da će ona jednog dana nestati. Mi nismo bosanski Srbi, mi smo Srbi. Živjela RS, živjela Srbija, živio srpski narod", kazao je Dodik.

Dnevnik.ba

24. travanj 2024 23:00