StoryEditor

Djeca sarajevskih prigradskih naselja u školu putuju motokultivatorom

Piše D  /  27.11.2017., 11:11h

Mještani Kromolja, Slatine, Poljina i Nahoreva te Nahorevskih Brda potpisali su peticiju kojom traže hitno rješavanje problema prijevoza, prvenstveno za učenike od prvog do četvrtog razreda osnovne škole, piše Dnevni avaz.

 

Zima stigla

Kako je navedeno u peticiji, koju je potpisalo više stotina građana, traže da se osigura prijevoz na relaciji Nahorevska Brda - Poljine - Kromolj - okretaljka Jezero i Nahorevo - Blekin Potok - Jezero.

Kako nam je kazao predsjednik Udruženja građana “Izvor života i zdravlja” Fikret Čolić, trenutni javni prijevoz nije redovan.

- Linije GRAS-a Park - Jagomir i Sutjeska - Nahorevo/Kromolj nisu redovne. Zna se desiti da djeca čekaju po nekoliko sati i kasne u školu. S druge strane, u Nahorevska Brda rijetko dolazi prijevoz pa su djeca prisiljena da u školu idu motokultivatorom, koji nije pokriven, a zima je uvelike stigla - rekao je Čolić.

 

Velika pažnja

Iako je tekst o djeci koja u školu idu motokultivatorom, koji je objavljen u našoj novini, izazvao veliku pažnju, do sada nije bilo konkretnih rješenja za mještane ovih naselja.

Oni su sada uputili peticiju na istu adresu, a navedeno je još i to da za rješavanje ovog problema ne treba mnogo vozila.

Dnevnik.ba

24. travanj 2024 00:56