StoryEditor

Davis Cup: Hrvatska - Kazahstan 1-1, Kukuškin porazio Ćorića

Piše D  /  06.04.2018., 10:04h

Nakon prvog dana četvrtfinalnog dvoboja Davis Cup reprezentacija Hrvatske i Kazashatana u Varaždinu rezultat je 1-1, jer je najbolji kazahstanski tenisač Mihail Kukušin (ATP - 92.) uspio pobijediti Bornu Ćorića (ATP - 28.) sa 3-6, 7-6 (5), 6-4, 6-2 i donio svojoj momčadi izjednačenje poslije uvjerljive 6-2, 6-1, 6-2 pobjede Marina Čilića nad Dmitrijem Popkom (ATP - 258.) u prvom meču.  

Borna Ćorić odlično je počeo dvoboj te osvojio prvi set, uz prednost ‘breaka‘ u drugom (2-0). Kukuškin se vratio, ali je Ćorić još jednom došao do ‘breaka‘ u drugom setu. Nažalost, nije ga uspio zadržati. Odluka je pala u ‘tie-breaku‘ u kojem je Kazahstanac iskoristio treću set-loptu.

U trećem i četvrtom setu Kukuškin nije griješio, prepustio je Ćoriću inicijativu i lukavo ga prolazio kad bi naš tenisač krenuo na mrežu. Za takvu taktiku, u nešto sporijim uvjetima, Borna Ćorić nije pronašao pravu protuigru.

Tako je odluka o polufinalu ostavljena za nedjelju, kad će se u prvom dvoboju sresti Marin Čilić i Mihail Kukuškin, a Borna Ćorić će čekati na popravni ispit u eventualnom, odlučujućem petom dvoboju.

Prije toga u subotu će veliki ulog biti bod u igri parova. Za Hrvatsku su najavljeni Ivan Dodig i Nikola Mektić, a za Kazahstan Aleksandr Nedovjesov i Timur Habibulin. Dvoboj u varaždinskoj Areni započinje u 15 sati. 

Pobjednik varaždinskog meča će u polufinalu Davis Cup, u rujnu ove godine, igrati protiv boljeg iz dvoboja SAD - Belgija koji se igra u Nashvilleu.

 

HRVATSKA - KAZAHSTAN 1-1

Marin Čilić - Dmitrij Popko 6-2, 6-1, 6-2

Borna Ćorić - Mihail Kukuškin 6-3, 6-7 (5), 4-6, 2-6

Dnevnik.ba

20. travanj 2024 16:01