StoryEditor

"DAJTE RAKITIĆU TRAKU!" Španjolci nezamjenjivog Hrvata proglasili najboljim igračem Clasica

Piše D  /  07.05.2018., 10:05h

Real je dvaput gubio pa na kraju uzeo bod, a Barcelona je i dalje bez poraza i tako će najvjerojatnije i završiti prvenstvo, piše Index.

Bila je to sjajna utakmica pun odličnih akcija i golova u kojoj su veliku ulogu imali i hrvatski igrači. Luka Modrić je i sinoć bio jedan od najboljih Realovih igrača, ali nevjerojatnu utakmicu odigrao je Ivan Rakitić (30).

Nakon nešto rezerviranijeg prvog poluvremena, Rakitić je odigrao sjajnih drugih 45 minuta za što je u El Mundo Deportivu, listu "specijaliziranom" za Barcelonu, jedini od svih igrača dobio četiri od mogućih pet zvjezdica. U posebnom sponzoriranom odjeljku proglašen je igračem utakmice.

"Pravi, superigrači vide se u najtežim situacijama. Takav je Ivan Rakitić koji je nakon nešto neprimjetnijeg prvog poluvremena, u drugom oduzeo sve lopte i izlazio u kontre s osjećajem i odlučnošću. U jednoj od takvih akcija mu je dosuđeno sumnjivo zaleđe i poništen gol Suareza. No utješit će ga da je zbog njega Barcelona i dalje nepobjediva", piše u tekstu El Mundo Deportiva.

Još više ga je nahvalio Realov list As.

"On je po cijelom terenu i imaš dojam da se nikad ne umara. Za razliku od prijašnjih sezona, Rakitić je ove bezgrešan od kolovoza do svibnja. Brutalno! Igrala Barcelona 4-3-3 ili 4-4-2. Za Valverdea je neizostavan igrač. Barcin trener je znao da je Neymarov odlazak sramota, ali da je ostao i bez Rakitića to bi bila prava katastrofa. Rakitić je nezamjenjiv. Strašno puno razmišlja na terenu, ne komplicira i jedan je od ključnih igrača ove momčadi. On ne želi da ga tako zovete i uvijek skreće pozornost na druge koji iskorištavaju njegovu požrtvovnost i neopisiv trud. To što Hrvat daje Barceloni malo koji igrač na svijetu može ponuditi", stoji u cijelom tekstu posvećenom Rakitiću.

"Odlaskom Inieste iz Barcelone, kapetanska traka bit će slobodna i Rakitić je mora naslijediti od Inieste. Iako bi Sergi Roberto možda bio logičan slijed, zbog golemog utjecaja na ovu momčad Rakitić bi morao preuzeti tu odgovornost. Kao što je učinio prošlog ljeta kad je uskočio na Neymarovo mjesto postavši jedan od najutjecajnijih igrača u svlačionici, uz bok Messiju, Suarezu i Iniestu. Nitko ne trči koliko on, malo tko toliko i razmišlja. Morate to vidjeti, čovjek igra kao da ima tri plućna krila", zaključio je As.

Rakitiću je ovo bila 211 utakmica za Barcelonu od dolaska na Nou Camp 2014. godine. U svakoj od četiri sezone u Barci, Raketa je odigralo najmanje 50 utakmica, a bio je standardan prvotimac i kod Luisa Enriquea i kod Ernesta Valverdea.

15. travanj 2024 12:45