StoryEditor

​Croatia Airlines uvodi dva puta tjedno liniju Mostar – Zagreb, karte već od 89 eura

Piše D  /  23.02.2018., 09:02h

U CA kažu da će povratne zrakoplovne karte za letove na toj novoj liniji biti dostupne od 23. veljače po promotivnoj cijeni već od 89 eura te da ta cijena vrijedi za kupnju preko internetskih stranica croatiaairlines.hr.

CA uvodi liniju za najveći grad u Hercegovini temeljem javnog poziva koji je objavila Zračna luka Mostar za obavljanje usluge redovitog međunarodnog linijskog zračnog prijevoza na liniji Zagreb – Mostar – Zagreb. Pregovori između hrvatske aviokompanije i Hercegovačko-neretvanske županije počeli su još lani u rujnu, a sad su finalizirani nakon što se CA odazvala javnom pozivu mostarskog aerodroma. Zračnu liniju Zagreb – Mostar – Zagreb subvencionira Vlada Federacije BiH s milijun konvertibilnih maraka (oko 3,8 milijuna kuna). 

Iz Vlade Federacije BiH objasnili su da je subvencioniranje pokretanja ove linije temeljeno isključivo na pokrivanju troškova prijevoznika radi njezine rentabilnosti i kontinuiteta. Zagreb i Mostar tako će u svibnju ove godine dobiti ponovno izravnu zračnu liniju nakon 2006. kad je kratkotrajno ta dva grada tri puta tjedno u suradnji s CA povezivala kompanija BiH Airlines, koja je u međuvremenu propala.  Otad Mostar nije više imao ni jednu redovitu liniju, tamošnja zračna luka prihvaćala je samo čarterske letove, uglavnom s turistima iz Međugorja. 

No, kako piše Večernji list, ove godine mostarski aerodrom dobit će i dvije redovite linije za njemačke gradove Stuttgart i Düsseldorf, također po dva puta tjedno. Letovi na tim linijama počet će 16. svibnja. Mostarski aerodrom pregovara i o uvođenju linija za Beograd i Istanbul. Hrvatski ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković sutra će u Mostaru sudjelovati na svečanoj promociji uspostave nove zračne linije iz toga grada u Zagreb.  

Dnevnik.ba

16. travanj 2024 08:00