StoryEditor

Crnogorski policajci mlatili mladiće i lupali im glavama o zid, objavljena i snimka

Piše D  /  22.02.2018., 01:02h

Ovo policijsko nasilje šokiralo je crnogorsku javnost, posebice zbog toga što mladići nisu pružali nikakav otpor. Policajci su im udarali glavama o zid, šaketali ih i bacali na pločnik.

Direktor policije naredio smjenu šefa Interventne

Zbog svog nasilja uhićeni su po nalogu državnog odvjetnika zbog osnovane sumnje kaznenog djela zlostavljanja. Odmah nakon objavljene snimke reagirala je policija na čelu s direktorom Slavkom Stojanovićem, koji je naredio smjenu šefa Interventne jedinice Milana Radusinovića zbog neodgovornosti.

Oglasio se i ministar unutarnjih poslova Mevludin Nuhodžić uputivši zahtjev unutarnjoj kontroli da istraži slučaj. Javnost osuđuje ovakvo ponašanje interventne policije koje je u Crnoj Gori postalo sistemski problem zbog nekažnjavanja nasilnih policijskih službenika u prethodnim slučajevima zlostavljanja.

Prisjećanje na slučaj iz 2015.

Ovaj slučaj podsjetio je na još jedno policijsko nasilje u Crnoj Gori iz 2015., kad je više od 20 pripadnika specijalne jedinice pretuklo boksačkog menadžera Milorada Martinovića i razbilo mu automobil. Već dvije godine sudi se samo dvojici specijalaca, a preostali su zahvaljujući zavjetu šutnje i međusobnoj solidarnosti prošli bez sankcija.

Dnevnik.ba

 

23. travanj 2024 21:51