StoryEditor

Čović i Dodik ruše pakleni bošnjački plan ukidanja konstitutivnosti naroda u BiH

Piše D  /  12.11.2018., 04:11h

Politički aktivist Tomislav Zelenika rekao je za Dnevnik.ba da koalicija između Dodika i Čovića može zaustaviti pakleni bošnjački plan ukidanja konstitutivnosti.

"Jedini razuman odgovor na radikalnu bošnjačku politiku može biti koalicija između Dodika i Čovića", rekao je Zelenika komentirajući današnji dogovor lidera HDZ-a BiH i SNSD-a o koaliciji na svim razinama između ovih stranaka.

Zelenika dodaje da Čović i Dodik zapravo grade državu.

"Iako gotovo svi bošnjački mediji i političari tvrde da Dodik i Čović ruše državu, oni je zapravo grade", smatra Zelenika.

Zelenik dodaje i da Dodik i Čović koalicijom šalju poruku bošnjačkim unitaristima da je BiH jedino moguća kao država tri konstitutivna i u svemu ravnopravna naroda.

"Pobjedničke nacionalne stranke dvaju konstitutivnih naroda koalicijom šalju najbolju poruku islamskim radikalima i unitaristima da neće moći. Ili BiH za sva tri konstitutivna i u svemu ravnopravna naroda ili nikakva. Dodik i Čović jedini mogu zaustaviti pakleni bošnjački plan ukidanja konstitutivnosti i zato im i jesu najveća smetnja", rekao je Zelenika.

I. Crnjac/ Dnevnik.ba

20. travanj 2024 11:07