StoryEditor

Čilić ostao bez polufinala Pariza i četvrtog mjesta ATP ljestvice

Piše D  /  03.11.2017., 10:11h

Najbolji hrvatski tenisač Marin Čilić izgubio je u četvrtfinalu ATP turnira iz Masters 1000 serije u Parizu od 35-godišnjeg Francuza Juliena Benneteaua sa 7:6 (5), 7:5.

Prošle godine je Marin u polufinalu ovog turnira izgubio od Johna Isnera, a ove godine je treći nositelj u ovom meču imao gomilu promašaja i pogrešaka, pa je propustio priliku da pobjedom izbori najbolji plasman karijere, popne se s petog na četvrto mjesto ATP ljestvice. Imao je 32 neprisiljene pogreške, a Francuz samo 17.

Bio je to četvrti međusobni susret Čilića i Benneteaua te prva pobjeda francuskog veterana, prenosi HRT.

Nakon nesigurnog početka i gubitka servisa u trećoj igri susreta 29-godišnji Međugorac odigrao je četiri sjajna gema zaredom. Čilić je u tom razdoblju uvjerljivo držao svoje servise te dva puta oduzimao servis Benneteauu, no kada je morao odličan posao dovršiti i odservirati za prvi set dogodio se novi neočekivani pad. Čilića u toj devetoj igri nije služio prvi servis, no svejedno je stigao do set-lopte.

Nažalost, njegov napad u tom poenu nije donio željeni rezultat, a zatim se sve do kraja dvoboja mučio. Kod rezultata 5:5 morao je spašavati break-loptu Francuza, a u tie-breaku je izgubio prvi poen na svom početnom udarcu i stalno bio u zaostatku. Tri je puta Čilić uspijevao nadoknaditi mini-break zaostatka, ali je na prvu Benneteauovu set-loptu napravio dvostruku servis pogrešku nakon koje više nije bilo popravka.

I drugi je set Čilić započeo gubitkom servisa, ali i ekspresnim povratkom izgubljenog. Iako je u većem dijelu druge dionice bio bolji igrač, naš tenisač nikako nije mogao stići do prednosti, da bi u situaciji kada je morao servirati za ulazak u drugi tie-break napravio je tri velike pogreške kojima je omogućio Benneteauu dvije vezane meč-lopte. Prvu je Čilić uspio neutralizirati dobrim napadom, no na drugu se Benneteau uspio obraniti, a zatim i odličnim forhendom poentirati za veliku pobjedu.

Čilić je tako propustio priliku da eventualnim osvajanjem turnira postane treći tenisač svijeta, što je plasman koji je od hrvatskih tenisača zadnji držao Ivan Ljubičić 2006. godine. Najbolje plasirani Hrvat u povijesti bio je Goran Ivanišević, koji je neko vrijeme bio drugi igra svijeta.

Benneteau u polufinalu ide na pobjednika posljednjeg četvrtfinalnog dvoboja, u kojem će se sastati Amerikanac Jack Sock i Španjolac Fernando Verdasco.

Ranije danas je John Isner pobijedio Juana Martina Del Potra, ostavši u utrci za londonski ATP Masters, a prvi igrač svijeta Rafael Nadal je predao meč Srbinu Filipu Krajinoviću.

Dnevnik.ba

24. travanj 2024 18:50