StoryEditor

ČILIĆ: Igrao sam fantastično, bio sam superioran; KAJAN: Prezadovoljan sam

Piše D  /  08.04.2018., 07:04h

Briljantnom igrom Marin Čilić svladao je kazahstanca Mihaila Kukuškina s 6:1, 6:1, 6:1 i odveo Hrvatsku u polufinale Davis Cupa.

Od početka do kraja igrao sam na strašno visokom nivou. Iskoristio sam i publiku. Krenuo sam u meč fantastično. U tom prvom dijelu meča nisam imao baš dobar postotak servis, ali sam igrao maestralno, jako brzo i agresivno. Imao sam veliki broj winnera i što je bilo najbolje od svega imao sam konstantan pritisak. On nema brz servis pa sam mogao stalno igrati na to i iz igre sam bio stvarno superioran, rekao je Čilić nakon odlično odigranog meča, prenosi HRT.

Jedina drama u meču dogodila se na samom kraju kod 5:1 za Čilića. Hrvatskom tenisaču bilo je potrebno čak osam meč lopti dok nije uspio slomiti otpor Kukuškina i osigurati Hrvatskoj prolaz u polufinala Davis Cupa.

Pa je bilo je napeto malo za publiku da bude napetije, rekao je kroz osmjeh Čilić. Marinovom igrom zadovoljan je bio i izbornik Željko Krajan.

Prezadovoljan sam. S ovakvom Marinovom igrom, kvalitetom i vidjelo se koliko je tanka linija između toga da si dominantan na terenu i da se mučiš. Borna se mučio i nije mogao naći rješenja da izradi poen protiv Kukuškina, dok je Marin pokazao taj nivo više i pokazao neke odgovore na koje Borna nije imao rješenja, rekao je Krajan.

Zadržati taj fokus i tu kvalitetu do kraja meča je stvarno fascinantno. Puno sam gledao Marina, ali ovako tri seta odigrati je stvarno fantastično, zaključio je izbornik.

Dnevnik.ba

20. travanj 2024 03:09