StoryEditor

Cijena mu je preko 20 milijuna KM: Pogledajte jedinstveni McLaren F1

Piše D  /  19.10.2017., 07:10h

Nema sumnje, remekdjelo Gordana Murraya iz 1990-tih spada u red najboljih strojeva koje je čovjek ikada proizveo, pa toga nema kolekcionara koji ga ne bi poželio imati u vlastitoj garaži. No, proizvedeno ih je tek 64 u cestovnoj izvedbi, pa se tek ponekad pojavi poneki primjerak na aukciji. 

Ovaj iz ponude Tom Hartley JNR je za anale.

 

 

Radi se o primjerku proizvedenom iz 1997. godine sa serijskim brojem 60. Ono po čemu je ovaj primjerak doista poseban je da automobil nakon pokusne vožnje nije vidio ceste. Ne samo da nikada nije registrira, već je automobil još uvijek u tvorničkoj "ambalaži". Prevedeno, bolid je nakon testnih 239 kilometra konzerviran i od tada stoji u strogo kontroliranim mikroklimatskim uvjetima. 

 

Oprema je potpuna pa uz automobil dolaze uputstva u originalnom kožnom pakiranju. Novo vlasnik će dobiti i alat od titana, set putnih torbi i izuzetno rijedak Tag Heuer ručni sat s ugraviranim serijskim brojem automobila. 

 

 

I to nije sve. Sa automobilom dolazi dodatni LM ispušni sustav, GTR upravljač i originalni nikad upotrebljavani tepisi. Sve u svemu, ovaj automobil ima sve preduvjete da s godinama postane najvredniji cestovni automobil svih vremena.Već sada bi mogao stajati i do 150 milijuna kuna. Da dobro ste pročitali, ovaj auto stoji kao 7-8 Chirona.

Dnevnik.ba

20. travanj 2024 10:12