StoryEditor

Bugojno: Ukrao bager, policija ga uhitila za 15 minuta

Piše D  /  29.08.2017., 09:08h

Policija iz Bugojna uhitila je jučer Azema T. iz ovog grada zbog sumnje da je počinio krivično djelo teške krađe, točnije da je sa gradilišta u ulici Vrbas naselje ukrao radnu mašinu - utovarivač.

U MUP SBŽ kažu da se krađa dogodila jedan sat iza ponoći kada je policijskoj stanici u Bugojnu prijavljeno da je sa gradilišta nestala radna mašina.

Naime, osumnjičeni za krađu je pretpostavio da vlasnik mašine neće uočiti da ona nije na gradilištu do samog jutra te da će se sigurno moći udaljiti sa svojim plijenom.

Međutim, odmah je prijavljen nestanak bagera, a policijske patrole su blokirale uže gradsko područje te pretražili teren s ciljem lociranja, otkrivanja i hvatanja kradljivca. Samo petnaestak minuta kasnije, na dionici magistralne ceste Bugojno – Donji Vakuf, u mjestu Čaušlije, zaustavljen je ukradeni bager kojim je upravljao A.T., piše Faktor.

On je odmah uhićen i nad njim je provedena kriminalistička obrada, te je i priznao krađu.

Uviđaj su obavili pripadnici kriminalističke policije Policijske uprave Bugojno, koji poduzimaju i druge zakonom propisane mjere i radnje na kompletiranju predmeta.

Dnevnik.ba

18. travanj 2024 19:33