StoryEditor

Brnabić i Vučić razočarani reakcijama stranih partnera u vezi s Kosovom

Piše D  /  01.04.2018., 10:04h

Predsjednik Vlade Srbije Ana Brnabić izjavila je kako je situacija u vezi sa Kosovom i Metohijom veoma teška i da je sve ono što se dešavalo u posljednje vrijeme svojevrsni presedan.

Brnabićeva je istaknula da je danas imala dug sastanak sa predsjednikom Srbije Aleksandrom Vučićem za koga je rekla kako je razočaran reakcijama stranih partnera na posljednje događaje koji se tiču Kosova i Metohije.

"Јa sam također zabrinuta i razočarana nedostatkom reakcije naših partnera", rekla je Brnabićeva za Radio-televiziju Srbije,prenosi Srna.

Brnabićeva je podsjetila da je direktor Ureda za Kosovo i Metohiju Marko Đurić nedavno na Kosovu napadnut i kidnapiran, a da su pretučeni pripadnici Srpske liste, koji su članovi vlade u Prištini.

Ona je dodala da je Priština imala apsolutnu podršku svojih partnera i da bi bilo naivno razmišljati da bilo što mogu uraditi bez podrške najjačih partnera, te da svi znaju tko su oni.

Premijer Srbije je poručila kako očekuje od EU da se napravi pritisak da bude implementiran Briselski sporazum od čega Beograd neće odustati.

Govoreći o predstojećem samitu u Sofiji, Brnabićeva je poručila kako ne postoji opcija da Kosovo bilo gdje može da prisustvuje kao država, jer nije država.

Ona je navela da se tijekom današnjeg razgovora s Vučićem dotakla i teme rekonstrukcije vlade, ali da su zaključili da u ovom trenutku ima prečeg posla.

Dnevnik.ba

17. travanj 2024 08:39